• Epikurosz
    #57
    Amúgy próbálom megérteni, ammit írsz, de azt abaromságot, hogy Bushék maguk rendelték meg a terrorizmust nem veszi be a gyomrom. Pedig sok mindent bevesz.
    Az egy dolog, hogy korábban a szovjetek ellen a cia kiképezte a mudzsahedeket, és együttműködött bin Ládennel is. Ez rég volt, a 80-as években. Én azt nem értem, hogy egyesek miért nem tudják megérteni, hogy a korábbi szövetségesekből leghetnek ellenségek?

    Oszama esetében is ez történt, ugyanis miután a ruszkik kitakarodtak Afganisztánból, és a mudzshaedinek átvették a hatalmat, sok minden történt a világban, és egyik legfontosabb fejlemény volt az iszlám szélsőségesek megerősödése. Emlékezzünk csak a csecsen háborúkra, a boszniai harcokra, Kelet-Timorra, az afrikai iszlám-keresztény konfliktusokra, de elsősorban a zsidó-palesztin, zsidó-libanoni harcokra.
    Az arab radikalizmus meg elég primitív ahhoz, hogy ne riadjon vissza a terror embertelen eszközétől. Innen aztán egyenes út vezetett 911-hez, londoni metróhoz, spanyol vonatokhoz. És sajnos lennének még itt más gazságok is, ha a Nyugat nem lenne éber. Az áltatás persze megy itt is, de ezeknek nem szabad bedőlni.

    Úgy kell elképzelni ezt az egészet, mint egy őserdei túlélési versenyt, ahol sok veszély leselkedik az emberre: mindenféle mérges kígyók, pókok, rovarok, ragadozók, szúnyogok, krokodilok, vámpírdenevérek, pirannyák, paraziták, vírusok, bacilusok, kannibál ősemberek, maoista gerillák, kábítószercsempészek, banánköztársaságok korrupt hivatalnokai, tűző nap és trópusi viharok, sőt, a csapatunk tagjai között is vannak konfliktusok.
    Na, erre varrj gombot, ha tudsz!