Az egy dolog, hogy te pont nem ilyen esetre gondoltál, mert én ilyenre és ebből indult ki a beszélgetés. Attól még igen gyakoriak ezek. Ui. abból lehet kiindulni, hogy még a halállal járó ilyen esetek sem mind kerülnek a nyilvánosság elé, hát akkor hány olyan lehet, amely nem jár (közvetlen) halállal, csak - esetleg később megnyilvánuló - egészségkárosodással. Mondjam azt, hogy egyetlen ilyen halállal vagy súlyos egészségkárosodással járó eset is eggyel több a megengedhetőnél? OK, mondom. :)
"Pl. Fáj a beteg feje, ha azonnal megműtenék, akkor lenne rá esélye, hogy túléli a daganatot, de mivel 6 hónapos várakozási idő van az MR-re, mikorra az elkészül a daganat már inoperábilis."
Tudom, hogy csak példaként hoztad fel, de egy fejfájás kezelése sehol nem azzal kezdődik, hogy MR-re küldik a beteget, még akkor sem, ha nincs várólista. Vannak más diagnosztikai eszközök is. Sőt egy agydaganatot nem is csak MR-rel lehet felfedezni.
De maradjunk csak az orovsi felelőtlenségnél, a #6-ban azt hoztam fel. Reménytelen dolog lenne most megoldanunk a magyar egészségügy finanszírozási gondjait.