• Piel
    #34
    Kedves Epikurosz!
    Fogd még a fejed kicsikét! A jogosítványomon évtizedekkel ezelőtt "megszáradt a tinta"! Több százezer km-t vezettem le. Soha nem láttam annyi balfék vezetőt volánnál ülni, mint az utóbbi években. Nem az én oktatóimmal van a probléma, hanem a mai oktatókkal! Sokan kifizetik a 100-150 ezres tandíjat ezért pedig elvárják, hogy megkapják a jogosítványt! Amikor én elkezdtem vezetni nagyon sokan nem azonnal kapták meg a jogosítványukat, vagy egyáltalán nem kapták meg. (Persze akkor is voltak tehetősebbek akik meg tudták fizetni a vizsgabiztost.)

    Ha egy kereszteződésben a másik jóindulatára van bízva, hogy át tudjál haladni, akkor mi a fenéért szabályozzuk a forgalmat lámpával???

    Ha a balra kanyarodó bent áll a kereszteződésben két választása van, vagy úgy indul mint Schumacher az F1-ben, vagy kivárja amíg sárgára vált a lámpa, amint kiürül a kereszteződés, a már pirosra váltó lámpa árnyékában elhagyhatja a kereszteződést. Az első esetben van esélye a szemből egyenesen haladó gyors startja esetén egy kisebb koccanásnak. A második esetben van esélye a jó magyar szokás szerint sárgába belerongyoló "padlógázas" vezető autóját beépíteni a gépkocsi oldalába, a piros lámpán áthaladók fényképezésére szolgáló kamerákról már nem is akarok szólni. Mindkettő eset sajnálatos és ha még most sem érted akkor nagyon sajnálom. Honnan is jöttél? A Holdról?

    uI.: Azt meg pont tőled nem vártam volna, hogy a másikat fikázod, holott volt egy cikk, amire reagálva MINDENKI leírhatja a véleményét. Én pontosan ezt tettem.