Mindenféle élőholtas cucc - könyv, film, játék
-
Zero 7th #2118 "Nos,eleve miért menne el orvoshoz mondjuk egy olyan aki tételezzük fel hontalan."
Akkor nem ő megy el, hanem akit először megharap. Neked mi lenne az első dolgod, ha megharapna egy hajléktalan? Minimum egy tetanusz, de szerintem nem állnál meg annyinál.
Továbbá egy hajléktalan hogy ül fel repülőre?
"egy erős hasi járvánnyal diagnosztizálják és antibiotikum kúrával hazaküldik"
_Erős_ hasi _járvánnyal_ szimplán _NEM_ küldik haza. Főleg nem vissza a többi csövi közé. Értem én, hogy az összes zombifilm azt sulykolja, hogy mindenhol mindig mindenki retardált, de ez nem így van a valóságban ám...
"ha valami megharap elmegyek megnézetni"
Na akkor döntsd már el, hogy elmész megnézetni, vagy felülsz repülőre! Ja értem, _neked_ van ehhez elég eszed, de a világon senki másnak nincs.
"nyugodtan elsétálhatna egy "fertőzött"
Igen, elsétálhatNA. Feltételes módban. Reálisan meg: megharapott valaki. Egyre szarabbul vagy, vért hánysz. Bemész a kórházba...aztán elsétálsz, mi? Ennek sincs sok teteje.
"De Brooke pont azt mondja hogy sokan felültek a repülőre és így terjedt el!"
Ezért hülyeség Brooke verziója is, annak ellenére, hogy talán még az a legrealisztikusabb. Oké, még annyi belefér, hogy mittudomén, üzletembert megharapják Afrikában, felpattan egy gépre, hogy hazarepüljön az USAba, _azért_, hogy ott menjen kórházba. Ez lehet az egyetlen oka a dolognak. Véres székletről, magas lázról meg hányásról beszélünk, ember! Nem egy kis krahács meg orrfolyás!
Másik fele a dolognak, hogy ha már a lepukkant részén a világnak veszélyes járvány van, a többi ország haláltöknyugodtan lezárja a repterét az abból az országból érkező gépek elől, meg visszaküldi azokat, akik már úton vannak. Szokás ilyet, és nem is csak járvány miatt.
"nincs az a protokoll vagy security ami megállítja!"
Ez most egy új téma, ezen is lehet rugózni legalább ennyit. Viszont szerintem Indiának is van hadserege, tankokkal meg páncélozott csapatszállítókkal, Afrikában meg már a nyolc éves kisgyerekek is tudnak AKval lőni, úgyhogy ezt az állítást sem tartom megalapozottnak.
"Egy ismeretlen betegségnél nem tudják megállapítani mi a hatása és milyen gyors a lefolyási idő."
Igen, pontosan ezért nem szokás hazaengedni a fertőzöttet. Benn tartják megfigyelésre, szarrászanaszét laborozzák a mintáit, keresik a kórokozót, stb.
Sokadszor írsz le egy olyan dolgot, ami pont a korábbi érveidet érvényteleníti...
"random kialakuló kis területen lévő fertőzésre gondolsz szerintem."
Persze, hogy arra gondolok. Nyilván erre gondolok, hogy ha az az álláspontom, ami mellett érvelek, hogy nem jut túl lokális szinten a fertőzés. Fejlett országokban talán még lokálisan sem alakul ki járvány.
Nem sikerült meggyőznöd, nagyjából egyik szempontból sem... Nem érzem megalapozottnak az érveid.