• B0nFire
    #8
    "Ez az óriási érdeklődés is azt bizonyítja, hogy mennyire igény van még mindig a Beatles zenéjére." - Én meg itt kezdem el azt mondani, hogy ez színtiszta sznobizmus. Ezeknek a vásárlóknak csak a töredéke a műértő. A többi divatmajom, aki csak azért adja ki a pénzt, hogy villoghasson a Beatles-gyűjteményével, amit soha nem hallgat meg.

    Egyszer olvastam egy idevágó aforizmát. A szignó az a jel, amit a művész a festmény alsó sarkára fest, hogy a műértők nehogy fordítva akasszák a falra a művet.

    Itt is kábé ez a helyzet. Nálunk, kisvárosban még inkább. Ha véletlenül kiszántanak a földből két törött cserepet, egyből kiállítják a Várban, és a város összes sznobja összegyűlik a legjobb ruhájában nájsztumítjúzni, meg egymással gazsulálni. Pedig némelyikük olyan tuskó, hogy magától hasad, mégis meg kell a másiknak mutatni az új ruhát, hogy neki erre fussa. És egyáltalán nem savanyú a szőlő nekem, csak éppen nekem mindig ott kell lennem az ilyen össznépi összejöveteleken, és hányni bírok tőlük.

    A sznob majmoktól.

    Aki szereti a Beatlest, az vegye és vigye, de újra leszögezném: ez a vásárlóknak csak egy töredéke. Ha sokat mondok minden 100. vásárló igazi rajongó.