Hát igen, egy jobb bot leprogramozására nincs mostanában pár év idő...
Volt Quake 1-hez egy FrogBot nevű cucc. Waypointos rendszerű volt, tehát csak azokon a pályákon működött, amit ismert. Jellemzően ez a 6 alap DM pálya volt.
Olyan dolgokat csinált, hogy csak pislogtam. Elvileg 0-200-ig volt nehézségi fokozata, 100-nál volt egy szinten az emberrel. (200-nál 360 fokban látott és azonnal célzott, nem telt időbe, míg fordult)
Na ez csinált olyat, hogy töküres folyosóra beküldött rakétát, megszórta a cuccok spawnhelyét gránáttal, sőt, ha arra járt és hulla voltam, a player spawnhelyeket is.
Egy csomószor ölt meg úgy, hogy nem is láttam, nem találkoztam vele, csak a rakétájával/gránáttal. Simán volt olyan, hogy befordultam egy sarkon, bámm, levettem mellel egy rakétát, amit a 20 méteres folyosó másik végéről indított, mielőtt befordult volna a sarkon.
Körözött a pályán és folyton felszedte előlem a páncélokat, fegyvereket, extrákat.
Közben persze tökéletesen lőtt, már 100 skillel is.
Persze ez nem intelligencia, csak egy jó program, de meglehetősen jól utánozta a Q1 prő-k stílusát.
Egyébként nem szerettem, túl erős volt, meg csak 6 pályát ismert, nekem meg volt vagy 150+ custom pályám...
Viszont volt egy OBot nevű dolog, az meg azért volt aranyos, mert tanulta a pályát, saját magától és a játékosoktól is. Meccs elején még csak kószál össze-vissza, meg nem talál meg szinte semmit, de pl ha "megmutatja" neki az ember, hogy hol a quad damage, (elég egyszer érte menni), onnantól kezdve a botok is "tudják" hol van, és időnként összeszedik.
Szal sztem elég régóta lehetne normális botokat csinálni, de eddig úgy tűnik, nem volt rá igény. Talán majd most...