• nkmedve
    #6
    Jó lenne ha NV mutatna valamit, hogy legyen konkurencia, de eddig minden csak pletykaszintű info amit kaptam. Legtöbb GT300as pletyka már csak nem is friss, március-áprilisi dolgokat olvastam, azóta semmi. NV is csak a 3D szemüvegét és PhysX-et, CUDA-t marketingeli, ezeken kivül pedig jön néhány belépőszintű DX10.1-es kártya a Win7 startjára. Ennyi nagyjából a hivatalos info...
    Az alapján amit eddig tudunk, vagy nagyon jól van titkolva a GT300-as projekt, vagy nem várhatunk nagy dolgot az elkövetkező fél évre legalább. Az utóbbi elég szomorú az árversenyre nézve... Még rosszabb a harmadik lehetőség, amit sokan mondanak, hogy NV már nem kiván a játékos GPU-k piacán nagyot robbantani s inkább a GPGPU vonalt erősiti. Ez valahol érthető, mert a jelenlegi arhitektúrájuk inkább GPGPU-ra jó, játékra és úgy általában grafikára a Radeon shader-modellje a jobb. A másik, hogy hamarosan jönnek a prociba integrált GPU-k is, ezen a téren pedig NV nem tud labdába rúgni, tehát a belépőszintű szegmenst automatikusan bukja.

    Reméljük, hogy a HD5000-es család lassabb darabjait (5770, 5750) legalább megkaphatjuk a 4870 jelenlegi árán (feltételezve, hogy a teljesitmény nagyjából ugyan az lesz) az 5800-asokat még egy darabig elég sokért fogják vesztegetni. Egy 5770 kompromisszumokkal valószinűleg még sokáig elég lesz, figyelembe véve, hogy DX9-DX10-en már valószinűleg nem fog nőni sokat a számitási igény, DX10.1-DX11 pedig sokkal gyorsabb.