• kovik
    Hát szerintem nem lesz jelentős változás. Az oké, hogy távoli családtagok msn/skype-ot használnak, és a webkamerát is bekapcsolják, mert nem láthatják egymást másképp. Még a konferenciáknál, megbeszéléseknél is elképzelhetőnek tartom a dolgot. Meg egyszerű esti beszélgetéseknél, ha mondjuk a két ismerős távol lakik egymástól, és nem tudnak találkozni valami okból.
    Viszont szerintem ez soha nem fogja helyettesíteni a személyes beszélgetéseket. A személyes találkozásra szükség van.
    Egyébként meg egy kezemen meg tudnám számolni mikor használtam webkamerát, vagy mikor használtam telefonon a videótelefonálást. Webkamerám azóta van, mióta a laptopom meg van, asztali géphez magamnak nem fogok venni szerintem soha, mert nem használnám. Videotelefonálást meg kb 2x kipróbáltam, de elég is volt belőle ennyi. Pedig már az első 3g-s nokiák közül is használtam egyet-egyet, és azóta szinte mindegyik telefonomon volt első kamera, amit persze nem használtam semmire. Jelenleg is van a telefonomon első kamera, de eszembe nem jutna hogy videóhívást kezdeményezzek, függetlenül attól, hogy mennyibe kerül (pedig a családban ingyen beszélünk).
    "kiveve az agyhalott keszulekeket mint pl. az iphone" erre válaszolva: ezek szerint rengeteg agyhalott készülék van. Érdekes módom a család 5 tagjából csak nekem van első kamerás telefonom. Tehát akkor ők mind agyhalottak? Azért szerintem ez egy nagy baromság. Egyébként meg most tervezek iPhone-t venni, és kb le****om hogy nincs benne első kamera, így nem tudok videotelefonálni. Kb ez a lehetőség az utolsó amit egy telef vásárlásánál érdekel, már ha egyáltalán érdekel.