• slickboy
    #23
    Nem hiszem, hogy a nyugati modell tökéletes. Nem is akarom eldönteni, hogy mi az ízléses és mi nem. Szándékosan nem írtam konkrétan pl a Maunika sót, mert akkor rögtön azzal vádolhatnának, hogy ugyanúgy kijelentem valamiről, hogy értéktelen, vagy káros, mint valami központi hivatal.
    Ugyanakkor biztosra veszem, hogy megváltozna a véleményed ha hirtelen nálunk is ilyen kínai cenzúra kezdene működni. Mert lehet a délutáni beszélgetőshow-k maradnának, mert politikailag teljesen közömbös a műsor, míg a politikai töltettel rendelkező zenekarok (Asian Dub Fundation) tiltólistára kerülne, aztán büntethető lenne aki azt hallgat, vagy ne adj isten helyet biztosítana a zenekar koncertjéhez, stb...
    Kicsit olyan ez, mint a valószínűségszámításban az első meg másodfajú hiba. Ha szűkre veszem a kritériumokat, hogy biztosan ne maradjon hibás dolog a rendszerben, akkor lehet hogy pár helyes dolgot is kirostálok (elsőfajú hiba), vagy lazítok, hogy biztosan ne essen ki helyes érték, akkor viszont néhány rossz is bentmarad (másodfajú hiba).