• Rincewind
    #23
    "Tény (felmérések mutatják), hogy az amerikai iskolák színvonala eléggé elmarad az Európaiakétól."

    Mint minden ezen a vilagon, ez sem ennyire egyertelmuen fekete-feher. Ha osszehasonlitasz egy europai meg egy amerikai kozepiskolat, akkor igen, valoszinuleg az europai jonne ki gyoztesen (bar ezert vannak olyan amerikai maganiskolak, amik okoznanak nemi meglepetest egy ilyen felmeresben :). Sot, teny, hogy Amerika kimondottan gyengen teljesit a kozepiskolat elvegzok aranyaban, mas fejlett orszagokkal osszehasonlitva.

    Azonban, ahogyan egyre feljebb haladsz az oktatasi rangletran, egyre inkabb elmosodik ez a hatarvonal. A Ph.D. kepzes egy remek pelda, ahol a magyar egy gyenge vicc osszehasonlitva az amerikaival. Nem veletlen, hogy az USA (ha jol emlekszem) harmadik legnagyobb "export" cikke az oktatasa (kulonos tekintettel az egyetemi oktatasra). Ha olyan rossz lenne, akkor valoszinuleg nem jonne ide annyi ember tanulni. ;)

    Valamint az sem veletlen, hogy a legtobb tudomanyos attores bizony az USA-bol jon, es nem lehet mindent a penzzel meg az agyelszivassal magyarazni (bar az elobbi valoban fontos szerepet jatszik ebben, az utobbi viszont pusztan urban legend).