• derwer
    A cikkről: már réges rég léteznek TBLETPC-k, nem tudom mire föl a felhajtás... (Bár Én örülnék ha kicsit felpörögnének a dolgok... )

A TabletPC-ről: Iszonyat jó dolog. Immár két éve használok egy HP TC4400ast és remek masina.
    A karcsú teljesítmény hamis állítás. 1,8as CoreDuo dolgozik benne, GMA 950es chipsettel, 3GB RAMmal. (a gép két éves már!) Ez egy teljes értékű szubnotesz, csak extra monitora van és kész. Persze szubnoteszek között is van amiben ULV proci van. Az lassúbb, de ez csak a céltól függ. (fogyasztás=akku idő vs. teljesítmény)

Készenléti ideje 5óra fölött (volt), de egy külső "alátét-akkuval" 10-12órára tornázható.

A használhatóságát illetően pedig fontos, hogy ne csak egy egyszerű beviteli eszközt lássunk. Szoftveres támogatással remek dolgokba építhető be.
    Ilyen szoftveres támogatást ad egy OneNote program. Ez egy jegyzetfüzet, mely képes tárolni szöveget, hangot, képet, (vektorgrafikus) rajzot. Mindez egy komplett egészet alkot, szerves egységet. Indexeléssel, struktúrálási lehetőségekkel.

Mivel vektor grafikusan rajzolok bármikor, bárhol kitudom egészíteni a jegyzetet. Ha valami téves rajz történt, a toll végével törölhetem. (működhet radírként vagy egyből törölheti az egész objektumot egyből)
    A digitális jegyzet előnye egyébként az indexelés, és a könnyű másolhatóság. pár másodperc alatt képes átnézni az összes jegyzetemet az adott szó után... (érdekesség: jegyzetelés közben készített hangfelvétel indexelve lesz a jegyzetedhez)

Persze más érzés ezen rajzolni, mint papíron. Nem is kicsit.
    Illetve az ára horribilis... Reméljük, majd most esnek az árak, illetve ajánlom a renew-os tablet-pcket, amivel már emészthető árba kerülhetnek a tabletek ma is.

Összességében ki kell próbálni egy kicsit (elsősorban OneNote-tal) és utána szerintem bárkit meggyőz a létjogosultságáról.

Derwer