• Amergin
    #116
    Nagyon kemény amit írtál! Gyakorlatilag lövésed nincs arról mit olvastál:
    "a értem, hogy párhuzamosan csökkentenétek a bankok pénzteremtését, cserébe az államnak több pénzt adnátok."

    A tartalékráta növelése és aközött, hogy az állam mennyi pénzt vesz fel hitelre a "saját" központi bankjától (tehát nem "adják" a pénz az államnak), aközött semmilyen összefüggés nincsen.

    "Hát öregem, a nagy helyzet az, hogy az állam marhára nem ért a pénzkihelyezéshez, a magyar meg aztán különösen nem. Ha a bankok helyett az állam osztogatna pénzt, abból nálunk nagyon szép autópályák épülnének (x csillióért km-enként, természetesen), lakásra meg ugye senki sem kapna hitelt, a gazdaság meg percek alatt megbénulna, mert nem lehet hitelhez jutni."

    LOL! Pontosan ez van MOST: x csillióért épült autópálya, senki nem kap hitelt (még a bankok se adnak egymásnak!) és a gazdaság rogyadozik.
    Az államnak pedig nem a közpénzek "kihelyezéséhez" kell érteni, hanem a köz érdekében való elköltéséhez.

    "De csak hajrá, próbáld meg keresztülverni a magyar lakosságon ezt a burkolt adóemelést. Nem nagyon van más út, de ahhoz normális kormány kellene, aki a pénzt nem verné el, na meg értelmesebb lakosság, aki nem sír minden megszorításnál."

    A megtermelt munkád után járó pénz 3/4-ét gyakorlatilag ellopja tőled az állam (ez már-már védelmi pénz!!), ilyen jogcímeken: TB, nyugdíjjárulék, adó, ÁFA, illetékek, stb.. Pontosan a mostani rendszerben magasak az adók azért, mert az államnak a saját pénzének a használatáért kamatot kell fizetnie a központi bankok nemzetközi hálózatának (amelyiknek egy tagja a MNB). Amely egyébként csakis a Nemzetközi Fizetések Bankjától fogad el utasításokat és nem a Magyar államtól, tehát remekül képviseli hazánk érdekeit a nemzetközi pénzpiacon és minden idegszálával a hazánk felvirágoztatásán ügyködik... Szép példa erre, hogy a dollárban lévő államadósságunkat a dollár eurohoz képesti drasztikus leértékelődése előtt euróra váltotta át.

    "Egy ilyen kombináció egyébként mindenféle átcsoportosítás nélkül is vissza tudná fizetni az adósságot."

    Az adósságot SOHA nem lehet visszafizetni semmilyen megszorítások árán sem a jelenlegi pénzrendszerben, mert elméletileg is lehetetlen. Mivel új pénz csak mint adósság kerülhet be a pénzrendszerbe ezért ha mindenki "visszafizetné" az adósságát, akkor eltünne a gazdaságból a pénz!

    Ülj le, egyes!