• B0nFire
    Ha már a wareznál tartunk, hadd legyek egy kicsit off, és hadd osszak meg veletek egy érdekes tapasztalatot.

Letöltöttem egy MOV videófájlt. Szerettem volna feliratozni, de a feliratkészítő program nem szereti a MOV-ot. Így hát át kell konvertálni.

Berakom egy konverterbe, ami hiperszuper mágikus program, hogy átkonvertáljam MP4-be; hát olyan rakás f*s lett belőle, hogy nocsak. No, nem baj. Gondoltam, berakom egy videoszerkesztőbe, és újrarenderelem. Ez már jó lett volna, csak ez meg éppen a hangot nem ismerte fel.

Így tehát azt csináltam, hogy egy harmadik programmal felvettem a MOV hangját, elmentettem MP3-ba, majd megnyitva a videoszerkesztőben aláraktam a hangfájlt és szépen leszámoltattam MP4-be. Mindezt csupán azért, hogy a feliratszerkesztőben meg tudjam nyitni.

Ilyenkor gondolkodom el, hogy a hiperszuper videokonverterért is fizetnem kellett volna, meg a másik videoszerkesztőért is. Holott az egyik a képet nem kezeli, a másik a hangot. Persze általános dolgokra mindkettő remek, de egy sima MOV (Apple video formátum) kifogott rajtuk.

Próbáltam persze az online multimédia konvertert is, hát, hadd ne említsem a végeredményt.

Szvsz majd akkor tartsák a szoftverfejlesztők a markukat, ha egy ilyen egyszerű feladatot nem 3 db különböző programmal lehet ilyen hátulról jövős, tákolós módon megoldani, hanem eggyel.

Ja, mindhárom programnak letölthető ingyen a trial változata, ami 30 napig használható, de nem biztos, hogy 30 nap alatt előjön a probléma. Mert mondjuk pl MOV-val nem gyakran dolgozunk pc-n. Akkor vissza fogják adni a pénzemet, ha megveszem, és emiatt kifogásaim vannak? Ugye, hogy nem?