Brit tehetségkutató TV show
-
Amikor a Megasztár újdonság volt, akkor szerettem, az első széria jó volt. Aztán egyre ment lentebb a színvonal, az utolsó már nem is tetszett. Néztem, de már nem volt hangulata.
Ez azért eléggé más, szóval az egész szervezése, mentalitása. Nem csak szólóban lehet fellépni, sokkal nagyobb tömegeket mozgat meg, van utánpótlás rendesen. A fellépők változatosak, minden műsorba jutnak vicces jelenetek (nem csak ilyen falshangúak), illetve kiemelkedőek. A selejtezők alatt nem darálják le a népet, olyan 8-10 fellépőt mutatnak kb, meg párat bevágva, de rögtön zenére énekelhetnek, és kapnak 2-3 percet, hogy kibontakozzanak. A zsűri mentalitása más, itt is itt van Simon, aki ilyen nyers, örök kritikus, de mégsem olyan mint Fridi, korrekt, ért is hozzá, van ízlése, nem csak fikázódik, és nem bukik bele a baromságaiba. Csak nyers, kb azt mondja, amit mindenki gondol, csak senki nem mondana ki. Amikor viszont valaki tényleg jó, akkor dícsérik nagyon. Mikor hallottatok Megasztárba zsűritől olyan szavakat, hogy "brilliáns, elképesztő, hihetetlen, bámulatos"? Még ha tetszett is nekik mindig csak valamilyen szélső irányból szemlélték. Fenyő sem tudott egy rohadt kritikát mondani még szar produkciókra sem, mindig azt emelte ki, hogy miben volt jó, ami lehet szép gesztus, csak kutyát nem érdekel. Fridi meg próbált fogást találni, csak nem értett hozzá. Nekem tetszik, hogy amikor valaki tényleg jó, akkor fényezik, és adják alá a lovat, és kreatív módon biztatják szép jelzőkkel. Ha valaki szar, akkor meg mennek a beoltások, és sokszor a fellépők is jól odaszólnak. Illetve az is egy pont, hogy a Megasztárba kiszórták a népet, mert hogy ilyen univerzális pop énekest kerestek, itt meg az ilyen alteros fellépők is bent maradnak. A legutóbbi Megaszátrba nekem a zsűri nem volt szimpi. Ez a műsor meg alapból más, sokat mutatnak a színfalak mögött, vannak viták, a családtagok elkísérik őket és ott örömködnek.
De ami nekem nagyon tetszik, hogy jól van szervezve. Szóval aki nem sírva menekül az ilyen műsoroktól az nézze már meg a #4 kommentben az első 6 percet. Sokan utálják az ilyen szenzációhajhász bevezetőket, de nekem kicsit ilyen álleesős új rajongóként, hogy milyen hatalmas tömegeket mozgat meg. Tök jó zenék vannak bevágva, jól össze van gyúrva, aztán amikor indul hangulatos, hogy fel kell a nap, az emberek integetve vonulnak az utcán, és hatalmas tömeg gyűlik össze. Aztán meg az is látványos, amikor London-t mutogatják, ott motorcsónakáznak. És ugye a nagy közönség, akik adják a hangulatot, amikor vannak 10 ezren egy csarnokban. :)