Egy harmonikus kapcsolat kialakításához elengedhetetlen feltételek(?)
  • IXEMGabeo
    ""kapcsolatba menés" egy normaszegés, azaz nem más, mint elhajlás a kívánatosnak ítélt (normális, azaz a norma által előírt) magatartásformától. "

Akár hiszed akár nem, de én teljes mértékben megtartottam a saját erkölcsi normáim, nem befolyásolja a kapcsolatom. Személyiségem is megmaradt olyannak, mint volt. "Szerelemben" se hittem sose, mert egy felesleges emberi érzésnek tartom, amivel mazochista módjára kínozzák magukat az emberek...Mázlim van, hogy pont olyan barátnőt találtam, aki személyiségre és a kognitív tulajdonságai is olyanok, mint nekem. Nem lógunk egymás nyakán egyfolytában, viszont szeretjük a közös programokat, ami nemcsak a szexben merül ki. Én kb huszon x évig voltam egyedülálló, sokat panaszkodtam itt, mert bezony sok volt ilyen téren az egyedüllét, holott mindig magamnak való voltam ám a gondolataimmal és az elméleteimmel karöltve. Most valahogy, hogy 3 hónapja járok valakivel, hogy is mondjam feldobta a hangulatom és, ahogy írtad is erre mindenképp jó és arra is, hogy kicsit lefoglaljon. Tapasztalatból mondom, hogy kapcsolat nélkül évekig szürke és unalmas volt az életem, egy idő után monotonná válik az egyedüllét hiába van itthon anyám és az élettársa. Azért azt el kell ismerni, hogy közös emberi programok nélkül csak a munkára és a pénzre koncentrálva nem igazán lehet leélni egy életet. Viszont én meghúztam egy határvonalat és azért mondtam, hogy hasonlít a filozófiám a tiedhez csak te még rajtam is túl teszel ám. Szóval én húztam egy határvonalat, nem hiszek a szerelemben mégis teljesnek mondható a kapcsolatom (nem részletezem miért), nem szeretnék gyereket sem (nos én elég sok hátrányt látok benne), mert nekem pl bőven elegendő leélni az életem a barátnőmmel. Számomra csak plusz teher lenne egy gyerek. Viszonylag egyetértek a szex részével is, amit említettél, mert ugyanis valóban jobb az önkielégítés, mint a normál közösülés. Bár azt tegyük hozzá eddig csak óvszerban toltam pont azért, mert talán az a legbiztonságosabb, dehát az általános vélemények során több is ember is ecsetelte nekem bizalmasan, hogy az óvszer elveszi az ingereket...

Ennyi. Lényeg az, hogy az ember, ha ismeri önmagát és tudja mik a céljai nagyrészt akkor nem szabad hagynia, hogy egy párkapcsolat befolyásolja és, hogy a másik fél változtassa meg az énjét...Ezt természetesen én sem hagynám és ezenfelül mindig is az egyenlőség híve voltam...