• ozric
    #6
    A Microsoft Office ezres nagyságrendű Microsoft szabadalmat tartalmaz, az amerikai szabadalmi hivatalban nagyjából 3 millió "szoftver szabadalom" van bejegyezve (ha jól emlékszem a 2008-as FFII adatokra). Ilyen számok mellett belefér az évi 2-3 szabadalmi per.

    Az meg egy másik dolog, hogy az USA szabadalmi rendszere miatt kis és közepes cégek nem vagyon képesek innovatív szoftvert fejleszteni, mert a szabadalom kutatás könnyen többe kerül mint a teljes fejlesztési költség.

    Maximálisan támogatom a szabadalom elvét, lényegét. Alapvetően (többé-kevésbé) jól működik mindenhol, kivéve a szoftvereket. Ha egyértelműbb, szigorúbb, könnyen kereshető és kezelhető számú lenne, akkor támogatnám csak. Az amerikai rendszer inkább hasonlít egy maffiaháborúra. A 2008-as EU szabadalom főleg azon bukott meg, hogy a szabadalmi maffia hívei (beleértve a magyar MSZ barmait) legalizálni akarták az EPO által nem legálisan bejegyzett százezres nagyságrendű szabadalmakat. Amik most is be vannak jegyezve, csak nem lehet érvényt szerezni, pereket indítani.
    Bővebben itt.