djhambi#48
Fölösleges ezt írnod, mert negatív példát hoztam magamra, és igen, amit írtál, muind benne volt. Arra hoztam fel, hogy ha valamelyikőtök azt hiszi magáról, hogy SG-t olvas, és mindent tud a világról, gondolja át mégegyszer (egyébként tizedikes voltam.)
Arra hoztam fel, hogy az éhségérzet leküzdhető, nem azt mondtam, hogy helyesen jártam el.
Néha úgy érzem, hogy csak a szókiforgatásért forgatnak ki szavakat.
És caprocorno-nak üzenem, hogy tökre egyet értek vele, de a másk álláspontja is érthető. A plasztikai sebészet is egyfelől hasznos arra, hogy balesetek által megcsúnyult emberek a társadalom által elfogadottabbak legyenek, de én is a termszetes lányokat szeretem a természetességükért, és nem jön be Kelemen Anna, vagy olyan lány, aki azt hiszi, hogy ha többszáz ezer forintot költ szilikonra, attól szebb lesz (számomra), de szánom is őt, mert nem találja helyét a világban, és ilyen segédeszközökhöz folyamodik. Valaki az italt választja, de én a depressziómentes, tiszta élet híve vagyok, és a belső harmóniámért hajlandó vagyok kevesebb híradót nézni, meg politikai műsorokat, mert nem akarok szívinfarktusban meghalni 40 évesen, de 50 évesen mély depresszióban vergődni a sötétben naphosszat.
Ergo: szerintem mindenkinek joga van azt csinálni önmagával, amit akar, amennyiben feltételezzük, hogy elég érett meghozni ilyen döntéseket, de mivel nem mondhatjuk meg, hogy ki mikor érett ilyen döntést hozni, találjuk ki a 18 éves korhatárt. (És reménykedjünk abban, hogy a társadalom egyszer elég fejlett legyen, hogy lemondjon a szilikonról, a szuperegyed-fejlesztő génmanipuláciról, és megtanul bizonyos erkölcsi keretek között maradni.)