Ti magatoktól vagytok ennyire csökkent szellemi képességűek (tisztelet a kivételnek) vagy szimplán csak nem olvastátok el és értelmeztétek a cikket? (Értem én, hogy mindenki qrvára ért a p2p-hez és ezzel a tudással azonnal villogni is kell, mert ez a menő, de...) Mert akkor segítek: egy vírusirtó szoftvereket készítő cég felmérést készített egyes, számára is elérhető, azaz nyílt torrent oldalakon található cuccok fertőzöttségét tekintve, mely alapján arra a megállapításra jutott, hogy jelentősen nőtt a kártevővel fertőzött anyagok mennyisége.
Ezek után ilyen kommentek érkeznek:
1. Jaj, de marhaság. Tényleg sok vírus van a nyílt trackereken, de erre már figyelmeztetnek a kommentelők is. Mivan? Marhaság az egész, de azért vannak vírusok. He?
2. A G Data-tól meg kellene kérdezni, hány zárt torrent oldalon teszteltek. Sejtésem szerint a szám a nullához közeli. Szerintem ez egyértelműen kiderül a cikkből és az érintett torrent oldalakból, nemdebár?
3. A vírusbeszedés oka 99 %-ban User error és nem az hogy valaki milyen hálózatokat használ.
leszámítva azt az esetetét, amikor is (előző hsz): De biztosan léteznek fertőzött fájlok, de szerencsére ez gyorsan kiderül. Valaki úgy is megírja komment formájában, hogy "ez bizony vírusos, ne töltsétek". És aztán adminok úgy is letörlik az ilyesmiket. ;)
Bizony igaza van, merthogy van ilyen is, és miben különbözik egy vírusos cucc letöltése az emailben szereplő linkre kattintástól? Semmiben, user error mindkettő.
A kedves p2p/torrent fanok pedig örülhetnek, hogy a GData ilyen összecsapott kutatást csinált, mert ha megnézte volna az eDonkey, Gnutella hálózatokat, akkor sokkal brutálisabb eredmények születtek volna a fertőzöttség tekintetében.
A cikk - de inkább az eredeti sajtóanyag - egyetlen hibája, hogy számára a fájlcserélő rendszerek egyenlők a nyílt torrentoldalakkal, pedig az csak egy része a nagy egésznek.