• redgreen
    #9
    Mint már írtam, hogy a WiiConnect csak akkor működik, hogyha azt mondod magadról, hogy UK-ban vagy (esetleg Ausztria, Németország, ha metrikus mértékegységeket akarsz látni a Wii Fit-ben). Ezt a beállítások/Country menüpont alatt tudod megtenni. Konfigurálni kell a netet, a Network opciónál (alapból csak WiFivel megy, kompatibilis USB-Ethernet átalakítóval kapcsolódhatsz Ethernet LAN-ra is). El kell még fogadnod a szolgáltatások használatához az adott országra érvényes EULÁ-t, azt meg a WiiConnect24 menü alatt tudod megtenni, amikor bekapcsolod azt. Ha mindezt megtetted, még le kell töltened egy csomó rendszerfrissítést, a Wii System Update gombra kattintva, különben a Shop Channel nem fog elindulni. Ha mindez megvan, menni fog a Shop Channel, a News Channel, a Weather Channel, és az összes többi is, amiket leszedsz a Shop-ból (Internet Channel pl.).
    Kicsit bonyolultan hangzik, de a legtöbb lépést automatikusan felajánlja a Wii, csak már nem emlékszem, hogy melyikeket és mi után. Nem ronthatsz el semmit, az esetleg megvásárolt Wii pontok nem vesznek el az országváltással (ha később átállítanád). Európai régiós Wii esetén angol fontban kell vásárolni pontokat, úgy a legolcsóbb.
    Egyébként a fotelból böngészés nagyon kényelmes, a 3.akárhanyas rendszerfrissítés után bármilyen USB billentyűzetet rá lehet kötni (rádióst is), és működnek Flash játékokban is a gombok (kivéve a kurzormozgatók, amik csak görgetnek). De azért van pár negatívum is: kicsit lassú az oldalak renderelése és nagyobb oldalaknál, ahol sok beágyazott videó van, kifuthat a memóriából, tabok nincsenek, és az ékezetes betűk helyett négyzeteket tesz a szövegbe (meg lehet szokni, de hosszabb magyar szövegnél fárasztó).