kissmikki#12
Nem szoktam kommentelni, de most már muszáj lesz :)
"kár hogy ugyanezt el lehet érni külön programmal is bármilyen winen"
Ahogy már írták, ez igaz. Viszont itt nem az a lényeg, hogy mit lehet és mit nem, hanem, hogy mennyi idő alatt. Személy szerint én is régóta használok Windows-t, és én is mindent el tudtam intézni az XP-vel is, amire szükségem volt. De már egyre inkább kezdett nyűg lenni.
Egy XP telepítés mindennel együtt 3-4 óra, mire minden kis tweak-et beállítok, felrakom az alapvető (!) programjaimat és drivereket. És bármennyire is igyekszem elkerülni, rendszeresen szükség volt az újratelepítésre (és igen, image-ből gyorsabb és egyszerűbb, stb-stb, de akkor is nyűg).
Ezzel szemben megfogtam a win7-et, feltelepítettem a nem éppen mai gyerek Dell D600-amra (2 db eszközhöz nem talált drivert, ezek XP-s megfelelőjét viszont elfogadta), és lám-lám tweak-ek nélkül gyorsabb (!), mint az XP. Nem volt több az egész háromnegyed óránál.
És igen, előbb-utóbb a win7 is eljut abba a stádiumba, hogy tweak-elni kell, de addigra már jön a következő generáció. Azt hiszem ez a fejlődés normális menete.
És akinek meg nem jó a win, és nem jó a linux, és nem jó a mac, annak még mindig ott van a lehetőség, hogy fog egy c compilert meg egy szövegszerkesztőt, és nekiáll megírni a saját operációs rendszerét. Megteheti. Pusztán az időbefektetés a nem mindegy. Én már meguntam az állandó állítgatást, inkább felhasználó vagyok az otthoni gépemen, mint rendszergazda. És ebben egyre jobbak az újabb operációs rendszerek. Akinek nem kell, használja a régit, viszont fogadja el a következményeit is. Ha maradsz, lemaradsz.