"A többiek leosztottak itt helyettem, de mielőtt megint szétoldanád a Boxot, nézd meg mikor jött ki, és mi volt akkor pc-n a csúcs. A 512-es videokaritól mindenki kikészült a 3 magos procitól még inkább. A pc-s világ köpi nyelni nem tudott."
Ma meg keresztben lenyeli. És előre láthatólag még évekig így is marad. Erről tépem a szám. A faszom a stagnálásba.
"Amúgy ha neked nem fontos a grafika, akkor miért rinyálsz, hogy a konzolok miatt visszafogják a grafikát..."
Grafikabuzi nem vagyok. De technikabuzi igen. Számítástechnikában kevesebb dühítő dolgot találok, mint a fejlődésképtelenséget, illetve a szándékosan visszafogott fejlődést. De tenni ellene egyébként úgysem tudok semmit. Legfeljebb hogy én fogyasztóként jó helyre teszem a pénzem.
"Crysis játék egy tech bemutató, ami a motort hívatott eladni. A játék szar, a motor pedig nem kell senkinek, hiszen nagy gépigénye van. Erről ennyit."
Egyébként végigjátszottad a Crysist? Csak úgy kérdem... Mert nekem egyik kedvenc játékommá vált, és leginkább a savanyú a szőlő hozzáállást láttam mindenhol, ahol fikázták. Sztori átlag B hálivúd, de a lövölde jóféle nagyon. A fegyverek jók, az irányítás teljesen a helyén van, a nanoruha kúl, lehet vele lopakodni. Az meg a kedvencem, ha lehet játékot sunyin tolni, akkor úgy csinálom.
A motor meg akkor majd jól kiszolgálja őket. Far Cry-t sem licenszelték sokan. Nemtom, még a Far Cry topikban, meg a Crysis topik elején volt egy csóka, aki rendesen belemászott a részletekbe, feltúrta a Far Cry grafikáját az egekbe. Nekem abból olyan benyomásom támadt, hogy ez a motor mondjuk egy ID-, vagy Epic-féle motorhoz képest _bonyolult_. Lehet, hogy a "hülye" németeknek annyira más gondolkodásmódjuk van, hogy egy átlag fejlesztőbanda számára nehezen kezelhető engine-t sikerült összehozniuk, és nem szeretik. De ez csak ilyen fura fíling, igazából semmi infóm nincs róla.
De egy MMO(!) licenszelte, bétája már megy. Mondjuk CryEngine2 ellenére meglehetősen randa.
"Nem vagyok hülye pc vásárlás terén, én reklámfilmekkel és ezek trükkökkel foglalkozom. Nekem sajnos közel a legjobb kell mindig, viszont hamar visszajön az ára."
Akkor meg azt nem hiszem el, hogy nem látod a különbséget.
Meg azt nem tudom akkor megérteni, hogy egy amúgy is csúcson tartott platform mellé minek vettél egy másikat? Nekem csak PC-m van és azért nem unatkozom. :) PC-vel olyan 5 év késéssel lehet faszán követni a konzolokat emulátorral. Régen még a SNES meg a Sega Genesis is nyögvenyelős volt. Most PS1 már sima ügy, PS2-ről fogalmam sincs, annyira nem érdekel. Amúgy is multizok mostanában.