• kvp
    #10
    "Gyakorlatilag egy teljesen új modult kell építeni és nem tudom, hogy valójában mennyira lehet felhasználni az eredeti cuccost."

    Ez attol fugg mennyire terveztek elore a mernokok. Pl. az esa atv rendszre elvileg tovabbfejlesztheto emberes jarmuve, mivel eleve ugy terveztek, hogy at lehessen alakitani. Az mplm eseten csak egy plusz kulso boritas kell, a tobbi alkatresz maradhat a helyen. Egy kesz modult beboritani azert konnyebb, mint egy teljesen ujat tervezni. Fontos, hogy ez a nasa fele dokkolo portokhoz kapcsolodik, tehat ha mar nem megy tobb ursiklo, akkor az egyik siklo helyen ott lehet hagyni, hiszen siklo nelkul ugy sem menne fel tobbet az urbe. Egy vedotakarot rarakni meg nem nagy feladat, legfeljebb az ido jo reszeben lezarva es aramtalanitva lesz tarolva, vegulis csak egy ur-sufninak szanjak.

    "pár év múlva így "hasonló" problémák léphetnek fel ott, mint nálunk mára a 80-as években épült, de már akkor elavulóban lévő technológiával épült csodás palotákkal"

    A 70-es evekben epult panelok meg megvannak es ha nem barkacsolnak oket akkor meg jo ideig birnak is. Az amerikai fahazakkal ellentetben a szovjetek hosszabb tavra terveztek mindent. (mert amugy is hiany volt mindig, tehat ha volt valami akkor annak birnia kellett) Most ahoz kepest, hogy az amerikaiak ki akarjak dobni az egesz urallomast, az europaiak meg nekiallnak epitgetni, sot meg az ursiklo helyett is csinaltak egy sajat teherszallito jarmuvet. Az oroszok meg elvannak, ha nincs az iss, akkor meg mindig a mir-t hasznalnak, ami igaz hogy mar nagyon regi volt, de ehhez kepest meg mindig mukodott es mukodne ma is. Az amerikaiak sajat urallomasai mindig csak par evet birtak ki, az oroszoket meg ugy kell megsemmisiteni. (az iss magja is orosz, tehat ha nem robbant fel az elso bekapcsolaskor akkor viszonylag stabil)