• halgatyó
    #31
    Megjegyzem, hogy a térfigyelő eszközöknek nagyonis van hatékonyságuk: amikor a normális, csak éppen feldühített tisztességes embereket kell megfegyelmezni.
    Ebben a térfigyelő rendszer utolérhetetlen!!!

    Miért? Hogyan?
    Nos, itt egy bekamerázott ÖSSZEFÜGGŐ, sok négyzetkilométeres területet kell elképzelni. És a Jóskabácsit, aki a kerékbilincset szépen leberheli az autójáról.
    Itt kezdődik az első bökkenő. A bűnözőkön ugyanis nincs rendszám, de a Jóskabácsi autóján van.

    Vagy képzeljük el a Ferkógyereket, aki végigmegy a g**idisznof*z utcán, és az összes parkolóautomatát telefújja PURhabbal. Rendes, bátor gyerek.
    Aztán elindul hazafelé. Végigmegy a hosszú utcán, ami végig van kamerázva. És a kamerák felvétele ELTÁROLÓDIK! Másnap (amikor a Disznófosgörény Kft. felfedezte hogy mi történt a drááága eszközeivel) elkezdődik a nyomozás.
    A kamerák felvételeiből utólag végig lehet követni, hogy merre ment a Ferigyerek. Egészen a lakóháza ajtajáig. Esélye sincs, hogy megússza, hiába van rajta csuklya.
    Persze mehet kerülőúton is haza. Lemehet a metróba (ott is van kamera) és feljöhet csuklya nélkül, ami megnehezíti az azonosítást. De a lebukás kockázata így is jóval nagyobb, mint a zsebtolvajoké.

    Valószínű, hogy a kamerás rendszer hatékonysága jelentősen eltér attól függően, hogy egy összefüggő kamerázott terület BELSEJÉBEN vagy a SZÉLÉN vizsgálódunk.
    A szélén tényleg nem lehet nagy a hatékonysága, mert onnan gyorsan ki lehet jutni az ellenőrizetlen területre.