van egy régi, megtörtént sztorim a témához:
még a nokia 2110i idejében (10éve sacc) volt egy pannonos előfizetésem. a barátom westeles volt. sms-eket küldtünk többnyire, a magas percdíjak miatt (pannon adott 100 sms-t havonta ingyen). egyszercsak a barátomtól nem kaptam meg az sms-eket. az enyémekkel nem volt gond, de az Ő előfizetéséről nem érkezett meg heteken keresztül egy sem. más westelesről meg igen.
telefonáltunk mindketten a saját szolgáltatónknak, hogy lenne itt egy hiba.
mindkettő küldött próba sms-t amik szépen meg is érkeztek, és ezek után kijelentették, hogy az Ő hálózatukban nincs hiba, biztosan a másik cégnél van a bibi.
eltelt pár hét, és kaptam fél perc alatt 10 sms-t, majd közölte a féltéglám, hogy betelt a memóriája. kitöröltem 1 sms-t, és azonnal kaptam az újabbat.
ezzel játszadoztam legalább egy órán keresztül. törölgettem a "ez az sms-em átment?" témájú, barátomtól hetekkel korábban küldött 160 karaktereseket. jött is vagy 100-200db szépen sorban.
azóta sem tudom a választ, hogy miért tárolhatták több mint egy hónapon keresztül őket. ha technikai hiba lépett is fel a közvetítésben, hol és milyen jogon voltak addig elmentve?