• B0nFire
    Ha a BSA magánszemélyekre is lépen-nyomon rátörné az ajtót, akkor lenne létjogosultsága a "kedvezményes árú" szoftvereknek, mert a kalózpéldánynak lenne kockázata. De így?

Mellesleg én eléggé ki tudom használni a Wordöt, tehát nem jegyzettömb szinten, mégsem veszem meg a csomagot, mert ellenben Excelre, PowerPointra és Accessre itthon nincs szükségem egyáltalán. Benne van a nevében, hogy Office, tehát munkahelyre való csomag, otthon esetleg a szövegszerkesztőt tudja az ember hasznosítani.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy programcsomagokat eladni nem számít-e árukapcsolásnak? Egy Adobe CS4 Production Premium csomagban is van After Effects, Premiere Pro, Photoshop, Flash, Illustrator, Soundbooth, OnLocation, Encore, Bridge és Device Central, valakinek pedig csupán a Photoshopra van szüksége. Persze külön is meg lehet venni, csak éppen majdhogynem annyiba kerül, mint a komplett programcsomag. Ergo: nem éri meg külön venni. A csomagban pedig jónéhány olyan program is helyet kap, amit máskülönben a büdös életben nem venne meg senki sem, így viszont - árukapcsolással - simán el tudják passzolni.

Egyébként én már 486-os gépen is MS Wordöt használtam, amikor még internet csak a kiváltságosak játékszere volt, és nem voltunk mi fájlcserélők néven nevezve, holott akkor is másoltuk a programokat. Volt nekem akkoriban CorelDraw-m is, PhotoPainttel, amiért szintúgy nem fizettem sohasem. De akkoriban fel sem merült az emberben, hogy azért a programért fizetni kéne. Teljesen természetes dolog volt, hogy másoljuk.