• Kornan
    #11
    Lehetne több ilyen és ehhez hasonló kezdeményezés is.Szinte minden tudományterületen létre kéne hozni ilyen online adatbázisokat, amely az összes lényeges információt tartalmazza és lefordítani a legtöbb nyelvre.

    Pl: Online kémiai adatbázis tartalmazná az összes kémiai reakciót,elemeket,képeket,videókat a kísérletekről, szal mindent, úgy ,hogy az utolsó egész életében a rizsföldön dolgozó,de egyébként értelmes és elszánt ember is képes legyen gyorsan és hatékonyan elsajátítani pl a kémiát, ha leszedi az internetről. És a világ legképzettebb emberei állítanák össze a lehető legérthetőbben és folyamatosan módosulna a felhasználók és más szerkesztők visszajelzései alapján.

    Jelenleg az a baj ,hogy nagyon decentralizált az emberiség tudásanyaga. Sokszor tapasztaltam,ha meg akarok tanulni valamit, akkor több anyagból kell tanulnom,nem lehet megérteni mindent első olvasásra, mert hiányoznak információk, nem időhatékony.Sok időt és energiát meg lehetne spórolni egy ilyen összetett,minőségi online adatbázissal.

    Mindezt közösen finanszírozva a világ legtöbb országa által.Persze egy ilyen eléggé megkavarná a jelenlegi helyzetet, a szerzők nem nagyon örülnének neki, de úgy vélem az emberiségnek jó lenne, ha összeszednénk és rendeznénk amit tudunk.