• Epikurosz
    Egyébként én a grafikában hiszek. (Még ott lenne a szobrászat 3D-je is, de az már nehezebbb.).)
    Persze nagyon bonyolult infókat így nem igazán lehet átadni, de az alapokat így a legkönnyebb lerakni.
    A barlangok falára rajzolgató ősember nem volt hülye, volt neki józan paraszti esze. :-)
    Vagyis, hát, hogy is mondjam, picit röstellkedve, félénken jegyzem meg, hogy én a képi ábrázolást tartom az egyetemes nyelvnek. Természetesen, nagy távolságokra képeket csak a számok révén (Carl Sagan) lehet eljuttatni, a Földön erre sokáig nem volt szükség.
    A zenének (Steven Spielberg) én nem szánok nagy szerepet, az csak a kapcsolatteremtés után jöhet szóba, mint bónusz. Egyébként képeket, sőt mozgóképeket - nem mondok újat - már küldtünk magunkról az űrbe.

A mozgóképek tanulmányozásával minden visszafejthető, pláne, ha azokhoz szöveges magyarázat is tartozik.
    Szóval, annyira nem bonyolult ez az egész, és mivel az univerzumban az alapvető törvények ugyanazok, nagy meglepetésekre nem kell számítani. Ha jönne képeslap, azt a tudósaink secperc alatt dekódolnák.