MacropusRufus#34
"A szkeptikusok általában az úgynevezett antropikus-érvvel vagdalkoznak, ami kimondja, hogy a földönkívüli intelligenciának rendkívül ritkának kell lennie, mivel egy bolygón az intelligens élet kialakulásához szükséges idő jellemzően sokkal hosszabb, mint a bolygót tápláló csillag létének azon időszaka, ami alatt egy ilyen életet pozitív irányba befolyásolhat. "
tehát itt egy újabb véletlen a földi élet kialakulására.
Engem ez a gondokodás mód erősen a geocentrikus világképre emlékeztett: minden csak itt van. Élet is.
A gond ott leledzik - sztem -, hogy az ember még a földi életnél sem böki ki, hogy mi az ami inteligen és mi az ami nem. Az ember számára inteligens az ami kb. úgy viselkedik mint az ember. Nem is fog találni olyan életett ami nem hasonlít a földire azért mert az sem tudja mit kell keresni.
Arról meg már nem is beszélve, hogy a tudósok álltal kreált elméletre hivatkoznak, amit gy.k. senki nem bizonyított még be, megjegyzem a csillagászat úgy ahhogy van egy nagy rizsa ui. elve olyan dolgokat látunk ami már nincs is és ebből vonom le a következtetéseket, továbbá amit állítanak bebizonyítani nem lehet.
Pl. a tudomány állítja, hogy volt a nagy bumm. Bizonyítani nem tudja, mert az, hogy ebből a szemszögből ahhol mi vagyunk úgy tűnik tágul az nem azt jelenti, hogy minden szögből nézve tágúl. De lehet mást is mondani: az emberiség a világegyetem korához képest nulla ideje létezik, és ezen nulla idő elenyészően kis részében figyeli komolyabban a csillagokat. És ebből a picike kis időből év milliárdos következtetéseket vonnak le, holott még az sem tudák, hogy itt a földön mi miért van úgy ahhogy...