"Jelenlegi tudásunk szerint a történelem folyamán alakult társadalmak 90-95%-a háborúzott vagy háborúzik, a maradék is ismeri a gyilkosságot és az erőszakot"
Elismerem, hogy nagyrészt igazad lehet, de ezt azért én továbbra is túlzásnak találom. Mind1, majd ha jobban tudok angolul, én is utánanézek.
"De az magyarázatot érdemel, hogy miért hajlamos játszi könnyedséggel, szinte már-már kötelezően ilyen hiedelmeket alkotni később, és kiterjeszteni teljesen irreális folytatásokba, mint például a nem elegendően fekete bőrű ember alapból lop, csal, hazudik, nem is ember, és megölhetem."
-Korábbi tapasztalat, vagy hallottak alapján. Egyáltalán nem kell személyesen összetűzésbe kerülni, pl. az én környékemen nagyon sok cigány lakik, házunkba is. Egyszerűen, az életmódjuk visszataszító (menőzés, agresszivitás, tiszteletlenség más ember iránt, stb), elég ok arra, hogy legyen bennem egy rossz előítélet az átlagos cigányok iránt (ettől függetlenül suliból sok cigányt ismerek, akik normálisak, és kedvelem őket).
-viselkedésük alapján
Rasszismus, faji alapu előítélet meg nem létezik - talán soha nem is létezett, csak a nagyon buta embereknél, akiket félre tájékoztatnak.