macseke#41
Ha játékgépeim lettek volna csak kiskorom óta, most nem lenne ez a melóm, amivel ennyim van PC-re.. :) 4 éves korom óta van gépem (akkor C64), és akkor még ha játszani akartál csak is érteni kellett hozzá -> folyamatos, automatikus IT fejlődés.. Most kaptam le netről a CoV (Commodore Világ, ha valaki nem ismerné) összes számát, és jöttek vissza az emlékek ahogy nézegettem.. Nemcsak a játékok terén, de arról is, hogy akkoriban a cheat nem az volt, hogy beírtad a kódot (vagy kör-kör-négyzet-kör-balra-balra-négyzet :) ) vagy letöltöd (heh!) a trainert, hanem azt írták le, hogy melyik címen kell átírni a játékot milyen értékre ahhoz, hogy ne fogyjon az életed ésatöbbi.. Ezért aztán 10 éves koromban már az Eye of the beholder savegame-jét nézegettem hexa-ban, és néztem hogy melyik érték mit jelent... Mutass egy mai konzolos gyereket, aki akár csak látott 'belülről' savegame-et, vagy egyáltalán bármilyen file-t.. Plusz a korra jellemző, hogy a gyakorlatilag gyerekeknek-tiniknek szánt CoV első 9 részében 34-ből nyolc oldal a programozással foglalkozott.. Szóval igaz, hogy a játék miatt került ennyibe a PC-felújítás (gyakorlatilag csere, a procit meghagytam :) ), de a 'szerelem' az, ami miatt hajlandó voltam bele is ölni. :)