TeDDyRuSh#24
Én baromira úgy gondoltam, hogy hasonlítania kell a régi rajzfilmre, legyen az a G.I.Joe, vagy a AMFM. És pont azokat az érveket tudom felhozni, mint te. 26-vok és én is a GIJ-n nevelkedtem, nekem is voltak figuráim és nagy fan voltam/vok. Pont ezért volt csalódás, hogy a filmnek semmi köze sincs a régi sorozathoz. Ha már ugyanaz a név, akkor legalább "nyomokban tartmazzon" valami hasonlóságot az eredetivel. Igaz 2009-et írunk, de akkor ne az 1980-as évekbeli előzményeket dolgozzák fel 2009-es technikával. Ez totális képzavar nálam. De hogy te is értsd: Axlkenobi születése 1982. Apuci a 2010-es Aston Martinnal megy a családért a korházba, miközben mobilon beszéli meg a LAN partyt. Szóval legyen 2009-es technika, csak akkor a minimum, hogy a neve GIJ 2009, vagy találjanak ki egy másikat. Nem értem neked miért nem esik le, hogy a jó bevált Brand-re hajaztak a készítők és abból akartak hírnevet csinálni filmüknek.
Ja és engedd meg, hogy had legyek egy kicsit nyers. Szar filmekből nem lesz DVD siker. A CGI rendben van, de csak rendben van. Egy ilyen nagy szabású movi-nél kicsit többre vágyik az ember. Ötlet kell. Ha ez neked elég, akkor menj föl Youtubra és nézd meg Hien klipjét párszor. Nekem a GIJ kevés és a hozzászólások szerint jó pár nézőnek is.
Példának okáért, hétvégén buli előtt belekukkantottam a Rendőrakadémia 4-be. Jobban átéltam a mai szmmel gyenge, repülős akciójeleneteket, amikor egyik repülőről átugortak a másikra, vagy amikor a mozgó repülőről átugrottak a hőlégballonra, hogy lekapcsolják a menekülő rosszfiúkat. Elég keménynek számított anno ez a '84-es jelenet. Volt benne kurázsi, innovativitás, még ha ez a dolog már korábban le is volt lőve. Jó finálét adott a filmnek. De itt, a jég leszakadása..uhh..Kész voltam. (winnie-nek: és ha mű jég is, akkor milyen anyagból van, ami csak akkor úszik a vizen, ha egyben van?) Kedvenc mondatom:
"...hiszen tipikusan az a film, ami kikapcsol és szórakoztat, akárt tucatszor is megnézhető..." - no comment