Axlkenobi#23
Dehát megint csak megkerülhetetlen, hogy 2009-et írunk. A technikai fejlettség miatt kellenek a GPS-ek, a műholdak meg minden ilyen kütyü. Sőt, ha már a rajzfilm pl. szóba került, az ha visszagondolunk nagyon sci-fi volt. Lézerfegyverekkel, meg minden egyébbel. Ráadásul ott gyorsító ruha nélkül ugrottak 20 métereseket az emberek és hasonlók. A CGI-vel sincs semmi bajom, az csak egy eszköz, amivel megvalósíthatod az elképzelt jelenetet. Gyakran máshogy nem is menne - a G.I. Joe tele van ilyen dologgal - ráadásul akciójeleneteknél sokkal olcsóbb és biztonságosabb is.
Persze, biztos meg lehetett volna csinálni valami R-besorolású dologként is, csak az mitől lett volna jobb? Ma óriási divatja van ennek a "minden legyen véres és brutális" dolognak, de egy Joe-film esetében ez csak nagyon de nagyon kis eséllyel működhetett volna. Az is lehet, hogy a negyedéből készült, de az nem is a világot leigázni akaró terrorszervezetről, egy vele szemben álló szupertitkos hadseregről szólt, felvonultatva mindenféle futurisztikus fegyvert és járművet.
Én biztos vagyok benne, hogy DVD-n is siker lesz a Joe, hiszen tipikusan az a film, ami kikapcsol és szórakoztat, akárt tucatszor is megnézhető, ráadásul pont a technikai dolgok miatt még az extrák is érdekesek lesznek, nem beszélve, ha lesznek a Joe-játékokkal, képregényekkel és rajzfilmekkel kapcsolatban is kisfilmek, afféle múltidézésként.
Nekem úgy 20 figurám és talán 5-6 járművem volt kiskoromban és ezeket mind a mai napig féltve őrzöm. Egy-két figurát leszámítva tökéletes állapotban is vannak. Az én első Joe-m Flint volt, máig ő a kedvencem, remélem a folytatásban szerepet kap majd.