Dokumentumsorozat a Spikeon
  • Kicsikiraly
    #1


    Képzeljük el a Mythbusterst, a Timewarpot, és a Discovery hasonló dokumentumsorozatait, és aztán ehhez képzeljük hozzá az ókortól a középkoron át a jelenig a világ nagy harcosait, válasszunk ki két olyat, amik a valóságban soha nem találkozhattak, és derítsük ki melyik a jobb.

    Nagyjából erről szól a sorozat, egy orvos, egy feketeöves karatés biológus mérnök, és egy informatikus megpróbálja kideríteni korabeli fegyverek és harcmodorok szakértőinek segítségével, hogy ha két ilyen harcos találkozna, vajon melyikük nyerne.

    Letesztelnek távolsági, középtávolsági, közelharci és speciális fegyvereket élethű bábukon (nem a mythbustersben használt zselébábu, hanem annak egy "továbbfejlesztett" változata, amiben élethű csontok, szervek és vér is van), lemérik a sebességet, az erejét, a végén az egész bemegy egy direkt erre a célra kifejlesztett programba, ami lefuttat 1000 csatát a két fél között, és a végén kiderülhet melyik a jobb.

    Érdekes sorozat, egyrészt mert bemutatja a korabeli fegyvereket, teljesen hozzáértők szavaival, arról nem is beszélve hogy szép látvány az ahogy egy tomahawkkal tarkóncsapnak egy bábut és szanaszét fröccsen minden :D

    A sorozat egyelőre az első évadát fejezte be a 9. résszel, de megkapta a második évadra is a berendelést.

    IMDB cikk
    Sorozatjunkie cikk