levente68#68
Szó sincs róla, hogy én, vagy bárki kellene, hogy megmondjam, mit tegyél, vagyél.
Te most értelmesen elmondtad, mik voltak a vágyaid, igényeid és lehetőségeid.
Döntésedet tiszteletben tartom és eszembe se jut bántani Téged azért, mert iPhone-od van.
A kritizált kommentező, akivel viszont egy másik topikban sikerült tengelyt akasztani felsőbbrendű, hű de utolérhetetlen, forradalmi és még mittomén milyen készüléknek tartja azt. Ez az, amivel én nem teljesen értek egyet.
Többször leírtam, hogy egy kitűnő (de nem egyedülállóan) minőségű, fejlett masina, de a hiányosságai - amiket objektíve szemlélve el kellene ismerni - miatt nekem nem felel egyelőre meg, de bízom a fejlődésben és drukkolok nekik és a konkurrenciának is, hiszen a verseny nekünk, felhasználóknak kedvez.
Azt is el kell mondanom, hogy mikor az első PDA-mat vettem, a kezdeti felhők feletti járás rövidesen megszelidült, felismerve a WinMo hibáit, korlátait.
De kitartásom lassan gyümölcsözővé vált-válik (komoly részben az iPhone hatására), így mind az oprendszer, mind a programok komoly fejlődésen ment-megy keresztül.
Elismerem, hogy néhány feature-ben az Apple komoly előnyre tett szert, arra szoktam felhívni a figyelmet, hogy nem feltétlenül behozhatatlan előnyről van szó és néhány ilyen előny eltűnőfélben is van.
Ami miatt sikítozni szoktam viszont, azok az iPhone hiányosságai, amik miatt túlárazottnak tartom.
Tehát nem szarnak, túlárazottnak és hype-oltnak!
Ezen hinyosságok egy részén lehet ugyan vitatkozni, szükséges, vagy sem, de az a hozzáállás, amit a kezelésre szoruló barátunk tanúsított, kiveri a biztosítékot.
Nevesen, ha egy autóban nincs klíma, akkor az kevesebbet ér, akkor is, ha a gazdája szerint az hülyeség, nem kell bele, soha nem használná, stb. Ha pedig nagyon sok ilyen dolog nincs benne, akkor sokkal kevesebbe kellene kerülnie, még akkor is, ha egy-két plusz kiegyensúlyoz néhány hiányt.
Én a 3GS-t szemlélem és üdvözlöm a nagyszerű újításokat benne, néhány újításról persze tudni kell, hogy az csak az iPhone számára újítás.
Le a kalappal a kijelző felülete előtt, klassz az új proci és grafikus mag, a több memó!
De bocsánat azért, hogy tudom, a memobővítésre szükség volt, mert sokat használ, szerintem a multitask is azért nincs rajta. Értem persze, hogy így jobban gazdálkodik a memóriával, de akkor is igenis várni kell, míg a másik progi majdnem teljesen újra kell, hogy töltődjön. Hidd el, ez nem nagy baj, az igazi baj ott kezdődik, mikor lelkes hívők a WinMo-t és a smartphone-okat pocskondiázva minden pontot az iPhone-nak adnak és a többit ócskavasnak titulálják.
Ezek az ócskavasak segítettek az iPhone megálmodásában és vesznek részt továbbra is a piaci versenyben ütőképes és kevésbé ütőképes megoldásaikkal, ne temessük és fikázzuk le tehát őket, még akkor se, ha bedőltünk az agresszív és néha gyomorforgató reklámkampánynak.
Tehát, helye van természetesen a kiváló készülékek között az iPhone-nak, én csupán annyit kérek, hogy ismerjük el, ez nem az első hely és főleg nem a „messze-messze első hely”.
Ha olvasgatjuk a 3GS-ről írt cikkeket, találunk olyat, ami csúnyán lehúzza, olyat is amelyik tárgyilagosan a helyén kezeli és olyat is, ahol egyenesen „Szent Grál”-nak nevezik.
Nos, bár tudom (remélem jól), hogy ez a megnevezés csak a rajongás kifejezése, én azért a „Szent Grál”-tól többet várok. Amikor megkaphatom (értelmes, tehát, mondjuk csak csak csak tripla és nem tripla-dupla áron ) tőle, amit szükségesnek tartok, az lesz a No1, ígérem!
Addig a nála jóval olcsóbban (bár szintén drágán) kapható és ÖSSZESSÉGÉBEN jobb készülékek a favoritok, szerintem...
Biztos vagyok benne, hogy a következő generációs iPhone jóval többet nyújt majd még a 3GS-nél is, hiszen a procijáról már most tudjuk, hogy nincs kihajtva pl., valamint így volt ez az eddigi váltásoknál is.
Az megint egy jó vitatéma, hogy miért ’csepegteti’ a dolgokat az Apple, szerintem mindkét válasz helyes: egyelőre nem tudták/ják megoldani a hiányzó hardware-elemek belerakását vagy/és kezelését (kezdetben tuti ez volt), valamint visszatartanak dolgokat, hisz bejött a hype, így megtehetik.
Ne feledjük, az első iPhone még a 3GS-hez képest is nagyon, hogy úgy mondjam korlátolt volt, mégis már az is függőséget alakított ki...
Lennének még gondolataim, de most hirtelen ennyi elég, szerintem :o)