"Ha nem lenne gugli, akkor talán előnyt jelentene egy olyan hely, ahonnan az "összes" program letölthető, de így?"
Látom te még mindig nem hiszed el, hogy léteznek más szempontok, pedig már egyszer leirtam nah megint, mert az ifjúságot tanítani kell:
Azok az emberek nagyrésze aki telefont használ, nem használja rutin szerűen a pct. Üzletemberek, orvosok közül rengetegen vannak akiknek nem megy rutinszerűen a google keresés, az installálás. Példaként itt van édesapám, aki azt az 1db programot (itunes) úgy ahogy tudja kezelni, de inkább a telefonról dierktben éri el az appstoret. Nem bírkózik meg a google keresésekkel csak alapszinten, az meg édeskevés ahhoz hogy a megfelelő verziójú PPC programot leszedje, feltelepítse, stb.
Gondolom ezt látta meg az MS is ami miatt létre akar hozni egy hasonló jellegű "adatbázist". A potenciális telefon vásárlók nagyrésze nem bűvészkedik túl jól a PC-vel.
Persze ezzel a hozzászólással is én leszek a szánalmas (tudom előre), mert egyszerűen megint be mertem írni egy valós de más jellegű igényt.
Az azonban nekem továbbra is nagyon furcsa, hogy amit az iphone jól tud és erős benne az felesleges, amit nem tud az szerintetek kötelező lenne. Érdekes.