• kvp
    Ezert van az, hogy a legtobb programozo ha konyveloprogramot kellene irnia, akkor inkabb elmenne kapalni vagy kovet torni.

A tulterhelesre van egy jo modszer:
    -a leveleket csak orankent egyszer nezi meg a levelezoprogram, majd diszkreten jelzi, ha vannak
    -az ember orankent egyszer megnezi, hogy mi jott es mire akar valaszolni, sot mit akar egyaltalan elolvasni (ha eppen koncentral, akkor majd a kovetkezo piheno utan)
    -tobb lada van es a kevesbe fontosakat (pl. a management-tol erkezo levelek) csak naponta egyszer nezi meg az ember
    -a maganlevelezes teljesen kulon van, az nem zavarja a munkahelyi kommunikaciot
    -telefonra akkor valaszol az ember ha eppen raer (nem egyszer volt, hogy mar mobilon hivtak hogy hol vagyok, mondtam hogy az irodamban, csak le van nemitva a vezetekes), egy kollega rendszeresen kinyomja ha nincs kedve beszelgetni (foglalt jelzest ad)
    -ha tenyleg fontos akkor ugy is utanna kuldenek az embernek valakit (az elmult par evben ez osszesen egyszer esett)
    -amig nincs eleg informacio addig nem kell nekiallni a munkanak, majd a felelosok megszerzik ha latjak, hogy all minden
    -a teazas/kavezas/sorozes mindig fontosabb mint a munka, ez sokat javit az ember koncentracios kepessegen (mert kevesbe farad ki)

Meg egy trukk:
    -ahogy Scotty tette az urszekerekben, mindenre ketszer annyi idot kell mondani, mint amennyi idore becsuljuk, igy viszonylag konnyu a leggyorsabb mernoknek lenni

ps:
    Persze ennek ellenere csinalok neha 3-4 projektet egyszerre, de csak azert, hogy a fejlesztesi ido alatt ne unjam meg egyiket sem. Igy mindig eppen azt csinalom amihez van uj otletem. Kevesbe unalmas, mint evekig ugyanazt az egy szoftver modult javitgatni.