• BlackRose
    #29
    Azt mondják, hogy az emberek 80% egy adott szoftver 20%-át használja... a baj csak ott van, hogy mindegyiknél ez más-más 20% :) Szóval egy adott szoftvernél az emberek összeségében nem a lehetőségek 20%-át hanem 100%-át használják, csak senki sem használja mind a 100%-át...

    Ami a Ribbont illeti, nekem bejött elsőre, és tényleg jó dolog, az OpenOffice-nak nem igen van más választása, ugyanis a régi toolbárt a Ribbon elavultá tette és ilyen esetben két lépés létezik, vagy másolni vagy elavultá tenni, persze egy modern user experience kifejlesztése már nem igen lehetséges zseniális ötlettel, inkább sok sok apró zseniális ötlet ötvözetére van szükség ami nagyon komoly erőforrásokat igényel, hogy meglegyen. Kevés cég képes éveket és milliókat költeni ilyen kutatásokra... szóval vagy vezető vagy vagy kisérsz, az OpenOffice soha nem volt vezető, miért lenne most amikor vezetőnek lenni nehezebb és drágább? Egy megoldás azoknak akiknek megfelel és kész, teljesen értelmetlen azon vitatkozni, hogy mi a jobb, mert a dolog relatív és szubjektív, ha nem tudok költeni az MS Office-re akkor az OpenOffice a jobb, ha tudok és ezt meg is tudom rajta téríteni akkor az MS Office a jobb. PONT.

    És még valamit az élet egy nagy másolás, mindenki legalább 99.9999% másoló és csak nagyon kevés 0.0001% eredeti ötlet, alkotás... és ez is 99.9999%-ban valami másolt dologra is alapoz. Tehát nem kell sem szidni az OpenOffice fejlesztőket, sem szépíteni a dolgokat, azt teszik amit muszáj annak érdekében, hogy átéljék a napot, hogy esélyük legyen holnap is jelen lenni a piacon, mert vannak olyanok akiknek szükségük van rájuk.