• Ulkesh
    #42
    "Kevés eset ? 1 millióból 14-et már a videóban is bemutattak. Szénné égett akksival."

    Kb. 25 millió iPod Touch került már eladásra, még ha 100 eset is lenne, akkor is marginális szám.
    Sajnos a ma használt akkumulátorok esetén előfordulhat ilyesmi, nem kell sok, csak egy kis szennyeződés a gyártás során és 1-2 hét használat után megvan a probléma.
    A vicces az, hogy mindegyik gyártó termékével előfordul ugyanilyen probléma. Az elmúlt 1 hónapban csak 4 Nokia 5800-asról tudok a közvetlen környezetemből, aminek felforrt az aksija, ugyan nem robbantak fel, csak picit megpörkölődtek és tönkrementek. A szerviz tud a problémáról, mert egy adott sorozat szinte mindegyik darabja érintett, mégsem nagyon olvastam arról, hogy a Nokia visszahívta volna ezt az adott gyártási sorozatot.

    Egyébként meg az ilyen kertben robbanós történetek igazságtartalmáról nem vagyok meggyőződve. Az elmúlt évben már volt több hasonló hír (töltőcsatlakozónál meggyulladt iPhone, zsebben hordott készülék megégeti a tulajdonosát stb.) amiről utóbb mind kiderült, hogy csupán szánalmas garancián túli próbálkozások voltak.
    Az első generációs iPod Nano aksijával valóban voltak gondok és az Apple azonnal reagált és cserélte a készülékeket, szó nem volt elhallgatásról.

    Szóval nem mondom, hogy nem igaz (mivel biztosat mondani innen senki sem tudhat), de enyhe kétségeim vannak (főként, hogy ilyen robbanásos balesetet az aksi elektrokémiai reakciója okozhat kizárólag, ami viszont nem nagyon következik be attól, hogy valaki leejt egy készüléket).