• Atisz #31
    Talán a Drag Me To Hell lehet említésre méltó. Na de ettől lenne brutális augusztus?

A G.I. Joe előzetesétől traumatikus görcseim támadtak (a nemrég elszenvedett Transformers 2. sokkok utórengései nyomán). Sajna semmi bizonyíték nincs arra, hogy ne ugyanazt kapjuk Sommers-től, amit Bay-től.

Az Inglourious Basterds meg hidegen hagy (már a téma is könyörgöm: zsidó bosszúállók a gonosz nácik ellen - ilyen mondjuk még nem volt - mármint zsidó bosszúálló brigád). Nos én már nagyon tele vagyok a gonosz nácik elleni "offenzívával", eleinte még izgalmas volt (Piszkos 12), de mára már annyira elcsépelt lett. Tudom, ma "az újszülöttnek minden vicc új" kort éljük, illetve szinten kell tartani az "ordas eszmék" elleni hangulatot (ami azért vicces mert az "antifa" oldal sokszor nácibb a nácinál :)), de akkor is egy ilyen film - főleg Tarantino-tól - szerintem totál érdektelen (mondjuk sokan biztos azért fogják megnézni, hogy ő mit hoz ki ebből). Javasolnám következő témának az "Aliens vs. Nazis" című témát feldolgozásra, ha jól emlékszem olyan sem volt még...

Komolyabbra fordítva a szót: az európai produkciókra is lehet hogy érdemes lesz odafigyelni. Annak oka, hogy nem olyan fogékony a közönség rájuk, talán abban is keresendő, hogy a multiplexek szeretik bojkottálni ezek vetítését.