• kozik
    #83
    Amit itt tobben nem hajlandoak felfogni:
    Van olyan pillanat, amikor a teljes testsulyod az egyik labadon van, ebben a pillanatban a teljes testsulyod ranehezedik a cipod talpara, amit a masik oldalrol tart a talaj.
    Van olyan pillanat, amikor ugyanez a labad a levegoben van, igy a cipod talpara nehezedo suly zero.
    A ketto kozott (a lepes mellektermekekent) egyszer osszenyomod a cipod talpat, egyszer meg az nyom teged folfele. Amikor osszenyomod, az X ero, amikor az nyom teged vissza, az meg kb 1/5 X. (talajdeformacio meg a tobbi, energiaveszteseg, mely a nem hasznos eloszlast jelenti, aki nem akarja erteni, annak hiaba irnek meg tiz sort, csudalegtalpas cipoknel ez valamivel tobb).
    Namost amirol szerencsetlen Epi probal itt irni, hogy ez a 4/5X jelen pillanatban megy a levesbe, pedig elmes megoldasokkal egy reszet meg lehetne menteni.
    Aki meg mindig hitetlen, az talalja ki, miert kemeny talpuak a bicikliscsukak, hat azert, mert minden tekeresnel osszenyomni a talpat fenenagy energiapazarlas, raadasul ott a visszanyomason szo szerint semmit nem nyersz.
    Visszaterve az eredeti cikkre, a napelemet nem ertem, hogy gondoljak, esetleg valamifele napelemhez kicsit sem kotheto, rugalmas, nem csillogo, nem visszverodo fenyatalakito anyagrol lehet szo (nem kell nagy dologra gondolni, matt fekete anyag hoszalakkal, illetve ennek tudomanyosan optimalizalt, hatekonyabb valtozatai).
    A kinetikus energiaban meg az a jo, hogy ellentetben itt a halandzsamagyarazatokkal, annyi a lenyege, hogy a sulyt cipeled, ennyi a te pluszmunkad, a tobbi meg mar csak energiakinyeres a szerkezet reszerol, a t. tudosok azon dolgoznak, hogy ennek summaja hatekonyabb legyen a cipelt akksi esetenel.

    Hogy a katonak mire jok, mennyi eszuk van, meg hogy a palesztinok mennyire erdemlik meg, hogy kiirtsak oket, az masik tema, de egyreszt izraelben minden felnott katona, masreszt meg akik egyik szajukkal 65 eve holokausztrol ordibalnak, hogy mar nem gyoz kicsopogni a masik fulemen, azoknak barmily katonai megmozdulast kurvabecsuletesen illene csinalni, ez meg nem az.