• kozik
  #104
  Ezt en kezdtem az ennyire buta vagy cimu kerdessel, ez az en saram.
  Gondoltam arra, hogy kovetkezetesen arrol magyaraz ez a joember, hogy a semmibol akarunk energiat nyerni, holott a haszontalan, elveszett, hulladek energiat szeretnenk hasznositani.
  De ha Tetsuo, ennyire jo vagy, hogy mar a csaladomat is ismered, akkor kerlek magyarazd el nekem, hogy ha egy 300ft-os vizes szivacspapucsban slattyogsz, akkor ez az osszenyomasabol szarmazo energiat mind visszadja neked abban a rovid idoben, amig elemeled a talpad a talajrol, vagy esetleg egy resze a lepeskozben rugja vissza a papucsot.
  Mert amirol mi tobbek kozott beszelunk, az az, hogy amig felemeled a labad annyira, hogy a talp visszanyerheti eredeti vastagsagat (0,1-5mm?), az kozel nullido, es ez alatt bizony nem lo teged vissza a cipod talpaba epitett szuperszamitogep, hanem marpedig buksz nemi energiat. A sok egyeben tul.

  A szellemi kepessegeidet tobbek kozott azert kezdtem firtatni, mert folosleges valtozokat keversz bele egyszeru kepletekbe. Mindenkepp osszenyomod a cipod talpat jaras kozben, az, hogy ennek kisebb reszet dobod ki az ablakon, nem jelenti azt, hogy nehezebb letenni a labad a talajra, mert ezt a reszet a gravitacio elvegzi Neked. Nem, felemelni sem lesz nehezebb a labad, hacsak nem megerolteto az a par mm, amit nem rug vissza a lokhajtasos bakancsod, mert aramot termel vele.

  Mivel ezt nem vagy hajlando felfogni, holott sokszor es sok formaban leirtuk, vagy nem tudsz magyarul, vagy baj van a kepessegeiddel, vagy c, ami eddig nem jutott eszembe, nem olvasod el, amit irunk.

  Ha meg nem lett volna vilagos. Nem a velemenykulonbseg miatt hasznaltam Rad negativ jelzoket, hanem a felfogas es logikus kovetkeztetes hianya miatt.
  Viszont amit irtal, miszerint en akarlak kioktatni fizikabol, az azt jelenti, hogy tisztaban vagy a fizikaval kapcsolatos tudasommal, kepesiteseimmel, es egyben Te sokkal magasabb kvalifikaciokkal rendelkezel a temaban. Na ez az, amit rendkivul erosen ketlek.

  Igen, az 1/5-nel a hasamra utottem, de az elv szempontjabol hulla mindegy, hogy 1% vagy 99%, a vegeredmeny szamit, ami pedig az akkumulator cipelese elleneben kalkulalt szam.

  Ha meg mar hoban gyalogolunk: nem az a kunszt, hogy magasabbra kell emelned a labad, hanem hogy a ho nem rugalmasan megy ossze, hanem lepcsokben roskad, valamint csuszik is, tehat folyamatosan feszitesz es csillapitasz, hogy egyaltalan meg tudj allni.

  Felhozhatjuk meg az ejtoernyos bakancsban turazas esetet, ahol ugye a bokad es labfejed van lekorlatozva a mozgasban es ezert nehezebb a jaras a pluszsulyon kivul.

  Ha van valami kozod a fizikahoz, akkor az altalanos iskolas konyvekbol szarmazo elmeleti emlekek, amiket itt rosszul keversz. Szerintem.