Epikurosz#164
"egyszerűen a fejlesztők szemlélete nem megfelelő ehhez a célhoz"
Ne általánosíts, mert lehet, hogy van olyan Linux-fejlesztő, akinek jó a szemlélete.
Én már leírtam, majdnem azt, amit te, de finomabban:
Egy önkéntes, lelkes fejlesztő tud alkotni nagyon szuper dolgokat, de éhen-szomjan nem lehet élni, és a nagy projektekhez rengeteg erőforrás kell éveken, évtizedeken keresztül. Ezért van az, hogy egy Mars-missziót nem tudok én a garázsban összedobott cuccal lezavarni. Ezekhez a nagyszabású projektekhez kell több ezer, sőt tízezer ember, pénz, pénz, pénz, hogy évekig összehangoltan dolgozzanak csapatmunkában, egységes, de rugalmas koncepció alapján, majd a kész terméket tovább gondozzák, adjanak hozzá műszaki támogatást stb.
A Microsoft, a Google, például, pont olyan szervezetek, amelyek alkalmasak ezekre a feladatokra. Minden azon áll vagy bukik, hogy a döntéshozók mennyire okos emberek, és ki tudják-e válogatni a legjobb szakértőket maguk mellé.
Ahol magányos zsenik még tudnak nagyokat alkotni, az a művészet, a matematika, a sport, és még pár, de ott is a siker feltétele, hogy rengeteg emberrel konzultálj, tőlük segítséget kapj.