• BlackRose
    Új OS-t új gépres kell telepíteni :) de ha mégis nem (most pl. én sem telepítem új gépre mert tökéletesen működik a meglévő gépeimen) akkor legalább annyit, hogy "fresh install", néha tisztára kell hozni a gépet (igen Linux alatt is), évente egyszer fresh install és akkor minden jól megy, a számítógép szoftver túlságosan bonyolúlt, hogy idővel ne legyenek nemkívánatos beállítások és "maradványok", ez Linux-ra is érvényes még ha nem is annyira mint Windows-ra, Windows esetében a registry miatt szinte biztos. Aki OS-ből akar OS-t telepíteni az "meg is érdemli" a szívást.

Tehát ha Windows 7, akkor boot from DVD, remove system partition, fresh install... egyébként tapasztalataim szerint a gondok a Windows-al 90%-ban az 1 évnél öregebb telepítéseknél tapasztalhatók és itt 90%-uk az "upgrade" rendszereknél... szóval ha évente egy tiszta fresh installt nyomunk le (ami néhány óra munka max), megtakaríthatunk magunknak sok óra felesleges nem produktív munkát és leszűrhetjük a problémák 99%-át. Ez nem vicc ez tapasztalat. Ehhez még persze oda kell tenni, a normális hardvert, TESCO "gazdaságos" szeméten nem működik jól a sem a Linux sem a Windows.