• dilofekete
    A suliban is minden új diák után jogdíjakat kell fizetni a windows meg miegymás után, hogy ne "illeglásian" okosodjon a gyerek. Tudom hogy támogatja az állam, de lehetne ezzel spórolni az ingyen kajapénzért azzal, hogy ingyenes programokon tanul a gyerek? Ja hogy a windowsban akárhány felhasználó lehet, csak a telepítés van megszabva, hogy hány gépre mehet fel, de akkor mért baj az, ha a kocsmában betesznek eggy eredeti lemezt, mert az a kocsma lejátszó rendszerére lett vásárolva. Azért a technikai ellenőrzés sem jut el mindenhova, mert eggy lejátszóban nincsen net, hogy értesítse a jogvédőket, de a lemezre sem tudom ráírni, hogy miyen típusú rendszeren játszom le, mert ha rálehetne rögzíteni(amit nem lehet), akkor a zenei rendezvények is sokkal többe kerülnének, de a zenei lemezek, meg kevesebbe és mivel a rendezvények adói növekednek akkor a lemezek miért nem lesznek olcsóbbak. Habár fogalmam sincsen hogy mennyibe kerül, de azt tudom, hogy nincsenek felkötve a netre, hogy zenélhessenek, úgy ahogyan a zenerendszer sem, mert nem számítógép. Ami részemről kibaszás, hogy ha nekem van eggy eredeti zenei lemezem akkor azt nem tudom használni számítógépes játék közben, mert a linux nem tudja elindítani az eredeti windowsos játékot. Hiába van meg a két lemez eredetiben, ha azért is fizetni kell, hogy ezek eggyüt menjenek és szerintem sokan ezért utálják a windows, mert még ráadásul tényleg idegesítő eggy rendszer, mert ha eggy programozó nekiáll, hogy a saját gépén a saját lemezeit elindíthassa egyszerre akár, akkor meg már jogdíjat kell fizetnie, mert a windows az feljebb való, de akkor mért nem adnak windowst a játékokhoz??? A konzolokat ezért szeretik az emberek, de abban korlátozott lehetőségek vannak. Ezért nem is kell, soha, de soha, mert ugyan az csak a másik végletről!
    Én is útálom a windows, de a linuxot sem szeretem és elnézést, hogy megint összeugrasztottam a két témát, de ha én útálom a konzolokat akkor miért vennék konzolt, ha a windows is annyiba kerül, hacsak nem olcsóbb, mint a pc, de eggy pc-n jobb játékok is futnak. Az meg, hogy ha valaki spórólni akar vagyéppen, hogy a jobb rendszert veszi meg(windows+3-4xpc) akkor miért vannak felosztva platformokra a játékok? Na ezt mondj el nekem valaki, mert én pont ezt nem értem, de azzal eggyetértek ilyen alapon, hogy a torrentezés félig akkor legális és nem elítélendő.