Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Irasidus
    #1326
    "a tenger és a jégtakaró határára becsapódó akkora űrkőzet, ami egy 31 kilométer átmérőjű kráter létrehozásához és több száz milliárd tonna jég felolvasztásához elengedő kinetikus energiával rendelkezett, nem okoz sem cunamit, sem tengerszint emelkedést?"

    Így van, nem okozott! Éppen erre linkeltél egy NASA anyagot #1313, amiben le volt írva a hatása is. De szó sem volt olyan hatásról, amit te hozzáköltesz. Ha úgy érzed a NASA téved és neked van igazad, mert csak, akkor nem nekem kell a tükörbe néznem...

    "Sehol sem állítottam, hogy maga a becsapódás okozta volna a földköpeny izosztatikus egyensúlyba állását vagy "visszapattanását", hanem hogy a hatalmas kiterjedésű, északi féltekét betakaró jégréteg eltűnése a vízszint növekedése mellett más módon is hozzájárult hatalmas területek víz alá kerüléséhez vagy kiemelkedéséhez. "

    Én úgy olvasom a jégtakaró eltűnése fokozatos volt, nem gyors árvíz, hanem évszázados tengerszint emelkedés is. Ellenben a te Atlantisz legendádban kataklizmáról van szó. Az persze tény, hogy a lassú tengerszint emelkedés elöntött olyan területeket, ahol emberek éltek - de a tengerszint emelkedésből még nem következik, hogy Atlantisz legendája igaz lenne. Nincs semmiféle bizonyító erejű kapcsolat a két állítás között, ez egy logikai bakugrás.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.11.18. 20:34:10