Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Pares
    #1313
    "Ácsi. A vízözön azt jelenti, hogy a világot elborító esemény. Amiről te beszélsz azt árvíznek, vagy tengerszint-emelkedésnek, vagy szökőárnak hívják. Ha olyan szavakat használsz ami mást jelent, mint az özönvíz, ne csodálkozz, ha valaki jelzi, hogy nagy hülyeséget beszélsz."

    Ezt most komolyan mondod? Ha egész civilizációk kerülnek víz alá, azt szerinted hogyan élik meg az emberek? Az emberi civilizációt resetelték, a túlélők továbbadták a történetet a leszármazottaiknak, majd azok az ő leszármazottaiknak, akik már csak meséből ismerték, hogy mi történt, majd több száz generáció és több ezer év után eljutunk oda, hogy a sumérok belevésik a kőtáblába a történetet. Attól, hogy az Iliász és Odüsszeia tele van "mesés" elemekkel, Trója még egy létező helyszín. Ha nem érted, hogy mit tesz egy valós eseményt leíró történettel több száz generáció és több ezer év, akkor nincs miről beszélni.

    "Egy 30 km égitestről beszélünk, annak az energiája pár megatonna tnt-vel egyenlő, ami körülbelül kétmillió tonna vizet tudna megolvasztani, ha egyletesen melegítene, viszont a hőtől a jég könnyebben elpárolog, nagy része gőzzé válik, ráadásul a becsapódás elérte a kőzetanyagig, tehát a hő egy másik része ennek megolvasztására fordítódott. Ez nem oszt nem szoroz a tengerek vízszint emelkedéséhez. Annál inkább okozhat regionális lehűlést egy ilyen becsapódás, azaz még több jeget. Na az sem túl nagyot."

    Wow. Ezt nagyon benézted. Először is nem egy 30km-es égitestről beszélünk, különben ma nem lennénk itt, hanem egy 31km átmérőjű kráterről. A large impact crater beneath Hiawatha Glacier in northwest Greenland.

    Számolgattak is helyetted:
    "The diameter of an impact crater constrains the kinetic energy of the impactor. The formation of a 31-km-wide impact crater in crystalline target rock requires ~3 × 10^21 J of energy. Assuming that the Hiawatha impactor was iron with a density of 8000 kg m−3 and its impact velocity was 20 km s−1, the required impactor diameter was ~1.5 km."

    Nem tudom honnan szedted ezt a "pár megatonnát", mert jelen esetben konkrétan 700 ezer megatonna TNT-ről beszélünk.

    "The impact would have melted 1500 gigatons of ice, the team estimates—about as much ice as Antarctica has lost because of global warming in the past decade. The local greenhouse effect from the released steam and the residual heat in the crater rock would have added more melt. Much of that freshwater could have ended up in the nearby Labrador Sea, a primary site pumping the Atlantic Ocean's overturning circulation. "That potentially could perturb the circulation," says Sophia Hines, a marine paleoclimatologist at Lamont-Doherty."

    Az 1500 milliárd tonna víz kicsit több, mint a 2 millió... És ez nem évtizedek, évszázadok, évezredek, hanem néhány óra/nap leforgása alatt. Plusz a becsapódás destabilizálhatta a jégtakarót is, ami további áradásokat és szökőárakat okozhatott.

    "Egy ilyen hatalmas szökőárnak igencsak nyoma kellene, hogy legyen. De ugye nincs ilyen üledékréteg."

    Nincs? Ezt így teljes magabiztossággal ki mered jelenteni? Miközben az utolsó jégkorszak idején legalább 120 méterrel alacsonyabb volt a vízszintje? A bizonyítékok ma valahol az óceán mélyén lehetnek több tíz vagy száz kilométerre a partoktól...



    Persze ez a térkép nem számol azzal, hogy mi történik a földköpönnyel, amikor az a hatalmas mennyiségű jég, ami addig az északi féltekére nehezedett, eltűnik, és a jégtakarótól délre lévő területek elkezdenek süllyedni...

    "Hol van ennek a nyoma, bizonyítéka? Hol van az elsüllyedt földrészed? Hol van a bizonyítékod arra vonatkozólag, hogy ez a becsapódás ilyet okozott? Egyenlőre csak hivatkozol mindenféle hatásra, de hogy ilyet kiváltott volna arra semmi bizonyítékot nem hozol."

    Te most az izosztatikis visszapattanás jelenségét kérdőjelezed meg? Vagy hogy a földköpeny bizonyos erők hatására akár több száz méterrel is megemelkedhet és lesüllyedhet? Vagy hogy egy 1,5 kilométer átmérőjű kőzet jégtakaróba való becsapódása szökőárakat, olvadást és klímaváltozást okoz? Vagy azt kéred számon rajtam, hogy hol a megdönthetetlen bizonyítékom Atlantisz létezésére? Komolyan gondolod, hogy megdönthetlen bizonyíték hiányában nem kell foglalkozni a témával?

    Nem, közvetlen bizonyíték még nincs, mivel a mélytengeri régészet, amire jelen esetben szükség lenne, még gyerekcipőben jár.

    Viszont közvetett bizonyítékból rengeteg van. Tudjuk, hogy az utolsó jégkorszak végén történt valami, ami globális klímaváltozást okozott, most találtak egy 31 kilométer átmérőjű krátert, ami nagy valószínűséggel pont ez előtt a klímaváltozás előtt keletkezett. És micsoda véletlen, hogy az egyiptomi papok véletlenül pontosan erre az időszakra tették Atlantisz megsemmisülésének időpontját is.

    Én csak vettem az egymástól független tudományos kutatások és felfedezések eredményét, és összeraktam a kirakóst, amibe pont beleillik Atlantisz története is.

    Meggyőződésem, hogy Atlantisz a következő Trója. Addig is lehet bullshitezni, de közben szépen lassan gyűlnek a bizonyítékok és körvonalazódik a történet.