Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Irasidus
    #1312
    Ácsi. A vízözön azt jelenti, hogy a világot elborító esemény. Amiről te beszélsz azt árvíznek, vagy tengerszint-emelkedésnek, vagy szökőárnak hívják. Ha olyan szavakat használsz ami mást jelent, mint az özönvíz, ne csodálkozz, ha valaki jelzi, hogy nagy hülyeséget beszélsz. Tehát te valójában

    "A becsapódás következményeként hatalmas mennyiségű jég olvadt meg, ami hirtelen belekerült az Atlanti-óceánba, akár több tíz méterrel is megemelve a vízszintet, víz alá kerülhetett az egész Észak-atlanti partvidék, és a hatalmas méretű szökőárt akkor még meg sem említettem."

    Egy 30 km égitestről beszélünk, annak az energiája pár megatonna tnt-vel egyenlő, ami körülbelül kétmillió tonna vizet tudna megolvasztani, ha egyletesen melegítene, viszont a hőtől a jég könnyebben elpárolog, nagy része gőzzé válik, ráadásul a becsapódás elérte a kőzetanyagig, tehát a hő egy másik része ennek megolvasztására fordítódott. Ez nem oszt nem szoroz a tengerek vízszint emelkedéséhez. Annál inkább okozhat regionális lehűlést egy ilyen becsapódás, azaz még több jeget. Na az sem túl nagyot.



    "Ha volt valamilyen emberi civilizáció a környéken, akkor az néhány óra leforgása alatt teljesen megsemmisült. Pontosan ahogy az Atlantiszról meg van írva."

    Egy ilyen hatalmas szökőárnak igencsak nyoma kellene, hogy legyen. De ugye nincs ilyen üledékréteg.

    "De van még egy jelenség, ami (ha a több méterrel megemelkedett vízszinttel nem számolunk) megmagyarázza, hogyan süllyedhet el egy egész sziget/földrész: isostatic rebound avagy az "izosztatikus visszapattanás"

    Hol van ennek a nyoma, bizonyítéka? Hol van az elsüllyedt földrészed? Hol van a bizonyítékod arra vonatkozólag, hogy ez a becsapódás ilyet okozott? Egyenlőre csak hivatkozol mindenféle hatásra, de hogy ilyet kiváltott volna arra semmi bizonyítékot nem hozol.

    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.11.16. 23:29:01