• tilus
    Figy, korábban azt írtad, hogy a Te gépeden rF2 kiválóan hasít...hát, akkor a 30fps-el grabbelt videód miért nem folyamatos?

Megvettem a játékot és roppant vegyes érzelmeim vannak. Fizikában, gumiban, force feedbackben lenne potenciál, de mind rosszul van paraméreterve jelenleg.

Ezen felül borzasztóan fut a gépemen (i5 4.5Ghz, 8gb 1600Mhz, ATI5870OC)
    Gyors intel burn test és furmark után azt kell hogy mondjam a hiba nem az én készülékemben van.
    Mindent felteszek maxra és a griden 20fps fogad, 30 ha a mezőny elejéről rajtolok. Közben 2 mag 30%-on van, még 2 pihen, GPU pedig 50%-on döcög, ami felmegy 80%-ra ha bekapcsolom SSAA-t amit nem árt megtenni, mert különben rettenesen pixeles minden. Érdekes módon nem lassítja a játékot, de ezen már nincs is mit lassítani.

Itt ülök egy 2011-es gép előtt amiből nem spóroltam ki semmit, kiválóan futtatja iracinget 120-300fpsel, kiválóan futtatja battlefieldet 60-100fps-el, Dirt3 120+fps, pCARS kimondottan rosszul optimalizált pre alpha 60-100fps, need for speed shift 1 pedig már 2009ben is SOKKAL jobban nézett ki ennél és mennnnnyivel jobban fut :)

Force feedback tényleg el van cseszve, de ha megnézitek nincs is beállítgatva, minden fel van nyomva maxra és ennyi. Pici állítgatás után sikerült csökkenteni a clippinget és ritkábban reccsen is..de elvagyok vele, még tetszik is valamilyen szinten.

Feltünt az új pályák egyenetlensége..vártam az iracing feelinget, de hát ezek nem lézer scannelt pályák..a historic pálya be van lőve a historic autóhoz..lágy oldalfalu gumi és puha futómü, de ha kimegyünk monacoba FR3.5-el máris jön a sokk, olyan mintha malayziában a füvön mennék (kb mintha 50 centis éles sziklákon pattognál), teljesen el van túlozva az egész, nem csak a force feedback, de az egész autó szabályosan felpattan az útegyenetlenségeken.

Ugyanakkor..betöltöm a trainert és egy álom!
    Betöltöm spat vagy monacot az f1 autóval, és kis setupolás után az sem érdekel hogy 40fps-em van.

Összefoglalva..bekövetkezett amitől féltem, ez csak egy nem túl ügyesen megturbózott rfactor engine, de pillanatok alatt kész programot lehetne vasalni belőle az rfactor control/fizika/gumi szekcióját rátennék a pCARS grafikai motorjára és egy ember kézbe fogná a pályák, autók végleges hitelesítését.