Ahoy#14
"Az mese, hogy átlagembernek nem kell a gyorsaság."
Nem is írtam ilyet, átlag programokról beszéltem mint böngésző, msn, winamp stb... ezeknél inkább arra koncentrálnak, hogy minél trágyább procikon is elfussanak. Gondolok itt a harmatgyenge lepkefing Atomra, ami jónagy visszalépés sebesség terén, mégis iszonyat elterjedt lett/lesz.
Ennek ellenére, teljesen egyetértek abban, hogy manapság dögivel veszik a HD kamerákat, aztán jöhet a videóvágás. Főleg most jön divatba az AVCHD, memóriakaris rögzítés. Eddig elrakhattad a kazettát, ha nem tudtad megvágni, most viszont kénytelen vagy gépre rögzíteni. Még lejátszani sem képesek a régi procik (HD-s videókártya nélkül) ezt a fajta erőszakos tömörítést, vágni/renderelni meg szinte kötelező a 4magos gép, mert annyira brutál. Szóval megveszik a hd kamerákat, aztán rájönnek, hogy egy új gép is kell hozzá, mert másképp használhatatlan az egész.
Szerintem nem is kérdés, hogy szükség van multicore fejlesztésekre, mert kell a kakaó (vagy jöhetne már a 100 ghz-es grafén proci :) Inkább az, hogy a párhuzamosításra szükség van-e most égetően vagy sem. Mert film/konvertálás/renderelés/vágás-nál már meg van oldva a több mag használata (mert ott egyszerű),viszont "általános" a fentebb felsorolt programoknak meg bőven elég 1 mag teljesítménye is. Szerintem játékoknál van értelme a dolognak, de ott meg ugye a VGA iparra helyeződik a hangsúly, kevésbé a procikra. Gondolom nem olyan egyszerű a többszálú programozás, teljesen más látásmódot igényel, összehangoltabb munkát stb. Meg mi lesz jövőre, vagy azután? 12 24 magos procik? Azokon hogy fog futni a most 4-6 magra optimalizált program? Kitudja...
Szóval erre próbáltam kilyukadni...amellett, hogy valami teljesen újat kéne megtanulni, kifejleszteni, nem is erőltetik annyira - ez pedig tény. Csak kár látni, hogy megvan a 4 magom, és rohadtul nem használja ki semmi csak ha ráeresztem a rendert, vagy ha egyszerre többmindent csinálok (ám ennek is vannak határai)