• remark #96
    Én nem a szabadkőművesekre céloztam, csak általánosságban azokra a folyamatokra melyek a világban zajlanak.

"Csak éppen ezeknek a szervezeteknek pont hogy a szabadság, a humanizmus, meg az ilyenek a céljaik(általában)."
    Mármint erről papolnak? Igaz. És közben az ellenkezőjét csinálják. Ezt máshogy nem is lehet, a dolog csak így hatásos. Ki van ez jól találva.

"Ez a csoport pedig a szervezett bűnözés, a maffia. Az ő módszerük a megfigyelés, a megfélemlítés, az emberek "meggyőzése", vagy csak kontrollálása, az erőszak."
    Szerintem az USA-ban is azért kellett leszámolni a maffiával mert konkurenciát jelentett az "állam" részére. Így az egyetlen maffia maga az "állam" lett.
    Valamint nézd meg hogy miket sorolsz fel: "megfigyelés, megfélemlítés, az emberek "meggyőzése"/kontrollálása, erőszak". Ha a maffia csinálja ezt, akkor félsz, és azt mondod jaj, ezek tényleg veszélyesek. Ha az állam csinálja ugyanezt, akkor meg teljesen természetesnek tartod hogy ez van. De miért? Nem mindegy ki félemlít meg? Attól még az megfélemlítés marad.

"Szal nem vagyok benne biztos, hogy ezeket az összeesküvés elméleteket nem a hatalom hagyományos birtokosai találják ki."
    És kik a hatalom hagyományos birtokosai? A megélhetési politikusok? Azok biztos nem. Akkor ki?